Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου για τους Εθελοντές Δασοπροστασίας

 

22/3/2012

Οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας του Υμηττού έχουν πρόσβαση από το 2011, μετά από διαμεσολάβηση του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), σε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από ειδικούς εκπαιδευτές.
Επιβεβαιώνοντας τη σημασία που αποδίδει στους εθελοντές δασοπροστασίας και στην εκπαίδευσή τους, το Πυροσβεστικό Σώμα τους κάλεσε να παρακολουθήσουν στις εγκαταστάσεις του, σεμινάρια δασοπυρόσβεσης από στελέχη της Υπηρεσίας Δασοπυρόσβεσης της Βρετανικής Κολομβίας Καναδά (Fire Control Forest Service – British Columbia) στις 19 Απριλίου.

Όπως επισήμανε ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και διερμηνέας, «Oι δασικές καναδικές υπηρεσίες έχουν αρμοδιότητες δασοπυρόσβεσης αλλά διαφορετική προσέγγιση από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα.. Χαρακτηριστική είναι η σημασία που αποδίδουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Στόχος του σεμιναρίου είναι να αξιοποιηθούν γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα».

Πατήστε για μεγέθυνση

Στα σεμινάρια που τέθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητή Υποστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, τα μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας Βύρωνα, Καισαριανής, Χολαργού-Παπάγου, Βάρης, Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒ/ΑΤΥ) και Παιανίας καθώς και στελέχη του ΣΠΑΥ.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.