Άσκηση της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2015”

 

6/4/2015

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 11:00, διεξήχθη στην πόλη της Ελευσίνας στις εγκαταστάσεις του παλαιού Ελαιουργείου «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ», η ετήσια άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2015» της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής. Με αντικείμενο την κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στα οποία γίνονταν εργασίες επισκευής και αναστύλωσης από εργάτες ιδιωτικού συνεργείου, υπήρξε μερική κατάρρευση αυτών λόγω του σεισμού μεγέθους 5,9R, με εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο, από μηχανήματα των εργατών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες και εγκλωβισμός ατόμων. Οι δυνάμεις που καταφθάνουν, επιχειρούν κατάσβεση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα απεγκλωβισμό παγιδευμένων ατόμων.

Στην άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Δ/νση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών), Αυτοτελής Δ/νση Πολ. Προστασίας Δυτ. Αττικής, Τμήμα Περιβάλλοντος – Ανακύκλωσης & Πολ. Προστασίας Δήμου Ελευσίνας, Δήμος Ελευσίνας, το Πυροσβεστικό Σώμα, τον ΟΑΣΠ, την ΕΛ.ΑΣ. και το Ε.Κ.ΕΠ.Υ (Ε.Κ.Α.Β.).

Την άσκηση παρακολούθησαν, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Σερεντέλος, οι Διοικητές Διοίκησης Πόλεως Πειραιά Αρχιπύραρχος Φίλιππος Παντελεάκος, Π.Υ. Δυτικής Αττικής Αρχιπύραρχος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης, Διοικητές και Αξιωματικοί των Υπηρεσιών που συμμετείχαν καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.