Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΤΕΜΑΞ Α.Ε.

3/8/2007

Στα πλαίσια του φωτορεπορτάζ και της παρουσίασης εταιριών που ασχολούνται χρόνια με τον πυροσβεστικό εξοπλισμό και δη με τα πυροσβεστικά οχήματα , αφιερώνουμε ένα άρθρο στην εταιρία ΤΕΜΑΞ Α.Ε. η οποία είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή πυροσβεστικών οχημάτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Πατήστε εδώ για ΜεγέθυνσηΠατήστε εδώ για Μεγέθυνση

Η εταιρεία ΤΕΜΑΞ ιδρύθηκε το έτος 1934 σαν βιομηχανία κατασκευής αμαξωμάτων λεωφορείων με την επωνυμία Ανων. Ελλ. Εταιρεία Βιομηχανίας Αμαξών Αυτοκινήτων Π. ΤΑΓΚΑΛΑΚΗΣ. Κατά την διάρκεια της κατοχής η εταιρεία ανέστειλε κάθε δραστηριότητα της αφού το εργοστάσιο είχε επιταχθεί από τα στρατεύματα της κατοχής. Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε και πάλι το έτος 1945 και κατά το έτος 1946 κατασκεύασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα λεωφορείο με αμάξωμα εξ’ ολοκλήρου μεταλλικό.

Αρχείο Π. Ταγκαλάκης Α.Ε

Το έτος 1963 ή εταιρεία επεκτάθηκε στην κατασκευή πυροσβεστικών οχημάτων, κυρίως σε πλαίσια INTERNATIONAL. Το 1965 ή παραγωγή των πυροσβεστικών οχημάτων εκχωρείται στην νεοσύστατη εταιρεία ΤΕΜΑΞ Α.Ε. η οποία κατέστη βαθμιαία ο μοναδικός εξειδικευμένος κατασκευαστής πυροσβεστικών οχημάτων πόλεων και αεροδρομίων στην Ελλάδα, έχοντας κατασκευάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 1300 πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων.

Αρχείο Π. Ταγκαλάκης Α.Ε

Σήμερα, με 30 χρόνια εξειδίκευσης αποκλειστικά στην κατασκευή Πυροσβεστικών Οχημάτων, η ΤΕΜΑΞ Α.Ε. αποτελεί την μόνη Ελληνική Βιομηχανία η οποία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αυτό το αντικείμενο.
Τι καλύτερο λοιπόν από μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ειδικότερα την ώρα που ετοιμάζει τα νέα οχήματα για τις ΒΙΠΕ.

Πατήστε εδώ για ΜεγέθυνσηΠατήστε εδώ για Μεγέθυνση

Τα δώδεκα (12) Πυροσβεστικά Οχήματα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή σε
πλαίσια MERCEDES BENZ τύπου 1832Κ ACTROS, είναι εξοπλισμένα με αντλία
ROSENBAUER τύπου ΝΗ30 και τηλεχειριζόμενο αυλό οροφής AKRON.

Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση

Τα οχήματα ΤΕΜΑΞ τύπου TLF-5.000/500 είναι επίσης εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 5.000L και 500L αντίστοιχα, καθώς και με πλήθος επώνυμου κα αξιόπιστου εξοπλισμού.

Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση

Μια άλλη όμορφη κατασκευή είναι έτοιμη προς παράδοση, το πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 του Ναύσταθμου Σαλαμίνας MITSUBISHI L200 CLUB CAB με αντλία πυρόσβεσης Rosenbauer® Otter , δεξαμενή 600 λίτρων ικανό για αποτελεσματική επέμβαση σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες δασικές περιοχές.

Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση
Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση Πατήστε εδώ για Μεγέθυνση

Ευχαριστήσαμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΜΑΞ Α.Ε. κ. Πέτρο Ταγκαλάκη για την παραχώρηση των φωτογραφιών και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την σύντομη επίσκεψη μας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΤΕΜΑΞ Α.Ε.

ΤΕΜΑΞ Α.Ε
Aγ. Πολυκάρπου 110 – Αθήνα
Τηλ: 210-34.57.218 , 210-34.57.215 – Fax: 210-34.52.515
Website: www.temax.gr Email: info@temax.gr

Φωτορεπορτάζ για το Fireman Magazine από τον Αλέξανδρο Μάλλιο
Εθ. Πυροσβέστη – Συνεργάτη Fireman Magazine

(Visited 36 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.