Άσκηση ετοιμότητας του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης

 

9/4/2015

Την Πέμπτη 02 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, άσκηση ετοιμότητας σε εγκαταστάσεις εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. Το σενάριο προέβλεπε ότι κατά τη διάρκεια δειγματοληψίας και μέτρησης θερμοκρασίας στη δεξαμενή πετρελαίου από τεχνικό της εταιρείας, λόγω στατικού ηλεκτρισμού εκδηλώνεται πυρκαγιά η οποία γίνεται αντιληπτή από την εμφάνιση φλεγόμενης γλώσσας από τα δειγματοληπτικά ανοίγματα της δεξαμενής.

Από την πυρκαγιά προκαλείται μερική εκτίναξη της οροφής της δεξαμενής υπό μορφή ισχυρής έκρηξης. Ο τεχνικός στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από την δεξαμενή πέφτει από το εξωτερικό κλιμακοστάσιο της δεξαμενής και βρίσκεται λιπόθυμος στο εσωτερικό της λεκάνης ασφαλείας.

Η αφρογεννήτρια της δεξαμενής παύει να λειτουργεί λόγω μηχανικής αστοχίας, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διοχέτευση αφρού στο εσωτερικό της. Από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό συμμετείχε δύναμη 12 υπαλλήλων και 4 οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού οχήματος διυλιστηρίων.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.