Τα ταμεία μας σε κίνδυνο

 

8/3/2012

Συνάδελφοι,

Στις 20 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας, είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των επικουρικών ταμείων του Π.Σ. με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης και των σχετικών αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητάς τους. Η ΕΑΠΣ στη συνάντηση είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για το μέχρι σήμερα αποκλεισμό εκπροσώπου της από το ΔΣ του ταμείου, καθώς και για την παντελή ενημέρωσή της για τεκταινόμενα και την πορεία τους. Ιδιαίτερα όμως εξέφρασε την ανησυχία για την πορεία του ταμείου, με το δεδομένο ότι τα αποθεματικά τους δύναται να επηρεαστούν από το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» μιας και βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και όχι σε επενδύσεις μηδενικού ρίσκου.

Δύο μήνες μετά τα «κακά μαντάτα» χτυπήσανε την πόρτα του Ταμείου μας. Η Διοίκηση του ΤΕΑΠΑΣΑ, υπήκοη στην ληστρική πολιτική της τροικανής κατοχής, σήμερα συγκάλεσε «έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.» προκειμένου να αποφασιστεί «κούρεμα» του Ταμείου στο πλαίσιο της ανταλλαγής ομολόγων (PSI). Με την επίκληση ότι προέχει «η σωτηρία της χώρας» και με την απειλή ότι αν δεν δεχθούμε την «εθελοντική» συμμετοχή μας στη διαδικασία αυτή, ήτοι της απομείωσης της περιούσιας του Ταμείου κατά 53%, αργότερα αυτή θα καταστεί αναγκαστική και μάλιστα σε ποσοστό έως και 80%! τέθηκε ένας απροκάλυπτος εκβιασμός για την υφαρπαγή του ιδρώτα και του αίματος μας.

Τα ασφαλιστικά ταμεία μας, μέχρι και σήμερα στήριξαν τις επιλογές που υπέδειξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας, επενδύοντας τα αποθεματικά τους σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου και αφετέρου τροφοδοτούσαν με ρευστότητα την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς εκ του νόμου ήταν υποχρεωτική η σύναψη συναλλαγών μόνο με αυτήν την τράπεζα. Τα αποθεματικά τους δημιουργήθηκαν από τις εισφορές μας με σκοπό μαζί με τις αποδόσεις τους να μας βοηθήσουν να ζήσουμε μετά τη συνταξιοδότησή μας, όσους από μας προλάβουμε…

Σήμερα, οι Διαχειριστές της κρίσης και οι τοποπαρατηρητές των δανειστών μας, επιβάλλουν στην Ελληνική Πολιτεία να μην διασφαλίζει πλέον ούτε το μίνιμουμ των αποδόσεων τόσο των επικουρικών συντάξεων όσο και του εφάπαξ βοηθήματος.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ να αρνηθούμε κατηγορηματικά να συμπράξουμε ως εργαζόμενοι στην περαιτέρω καταλήστευση του Ταμείου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ πρέπει να είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συμμετοχή μας στο PSI με την μορφή που εφαρμόζεται για τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ’ επέκταση στην απομείωση των αποθεματικών τους, που συνεπάγεται η συμμετοχή μας σ’ αυτό. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ αποφάσισε να αρνηθεί το κούρεμα ομολόγων ύψους 17 εκατομ. ευρώ περίπου που κατέχει το Ταμείο απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο. Δυστυχώς το παραπάνω ποσό αφορά μικρό ποσοστό ομολόγων από τα αποθεματικά του. Το μεγάλο ποσοστό των αποθεματικών μας, ύψους άνω των 500 εκατομ. ευρώ, βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και υπόκεινται σε «κούρεμα» χωρίς καν να ερωτηθούμε!

Η Ένωσή μας καλεί τους ορισμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΤΕΑΠΑΣΑ, τη Διοίκηση του Ταμείου και τις Φυσικές Ηγεσίες του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ. να διαφυλάξουν την περιουσία του που χτίστηκε από το υστέρημα του φτωχοκάματου των συναδέλφων Πυροσβεστών και Αστυνομικών.

Επειδή το σχεδιαζόμενο έγκλημα εναντίον μας είναι πλέον πασιφανές, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου, στέλνουμε το ΜΉΝΥΜΑ ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την αποκατάσταση των ζημιών από την καταλήστευση της περιουσίας μας, καθώς και θα αναζητήσουμε τυχόν ευθύνες από όσους ολιγώρησαν να τη διασφαλίσουν.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Πηγή: ΕΑΠΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.