Άσκηση Πυρόσβεσης – διάσωσης από την Δ.Α.Κ. Ευ ρήσεις ζητών ΙΙ 2015

 

24/4/2015

Απόγευμα του Σαββάτου, 19.55  το κέντρο επικοινωνιών του Ομίλου Φίλων του Δάσους, λαμβάνει  μέσω ασυρμάτου,  αναγγελία ύπαρξης εξελισσόμενης  πυρκαγιάς στην θέση `Μαχούνια` βόρια του Κτήματος Τασιού. (πρώην Βασιλικά Κτήματα).
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ομάδας  Δ.Α.Κ. του Ομίλου Φίλων του Δάσους.
Ένα όχημα άμεσης επέμβασης (Α τύπου) με την άφιξη του μετά από πολύ λίγο χρόνο (η περιοχή είναι πλησίον των εγκαταστάσεων της ομάδας) στο σημείο, ενημερώνει για τις απαιτούμενες ενισχύσεις σε προσωπικό και οχήματα.

Άμεσα προσεγγίζουν το σημείο τρία ακόμα οχήματα  της Δ.Α.Κ. (Α,Β,&Δ τύπου, με τα πληρώματα τους .
Ακολουθούν και οι ενισχύσεις  του προσωπικού με οχήματα 4χ4.
Μετά από 35` και ενώ το περιστατικό είναι σε ύφεση οι συντονιστές της ομάδας ειδοποιούνται παράλληλα μέσω ασυρμάτου,  για  περιπατητή  που έχει εγκλωβιστεί στο δάσος λόγο του έντονου καπνού με απώλεια προσανατολισμού και έντονο πανικό.
Άμεσα αποδεσμεύτηκε  το μικρό  ευέλικτο διασωστικό όχημα με πλήρωμα διασωστών και τον γιατρό της ομάδας 40`χρειάστηκαν για τον εντοπισμό  του περιπατητή όπου έχει  τραυματιστεί  σε δασωμένη  δύσβατη μικρή χαράδρα. Με μεγάλη ικανοποίηση για την έκβαση αυτής της  άσκησης – εκπαίδευσης, ανήγγειλαν οι συντονιστές – εκπαιδευτές, την έναρξη  της περίοδο εκπαίδευσης των νέων και παλαιών μελών του Ομίλου Φίλων του Δάσους.

Πηγή : www.ofd.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.