To KKE συναντήθηκε με συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα

 

27/4/2015

Την Τετάρτη  αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ  συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Κέρκυρας, που εκπροσωπεί το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του Νομού, και του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης και Διάσωσης που εκπροσωπεί τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες του Νομού. Επίσης, συμμετείχαν και εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός του Π.Σ. συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων του κλάδου και τις θέσεις του κόμματος για την πυρασφάλεια της χώρας. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πολύπλευρες παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό του Π.Σ. Ο Μιχάλης Μιχαήλ ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος, στην οποία προτείνεται τεκμηριωμένη λύση ώστε να πάψει να υφίσταται η τριχοτόμηση των εργασιακών σχέσεων με μόνιμο, πενταετούς θητείας και εποχικό προσωπικό και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η ανομοιογένεια, τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους λόγω του διαφορετικού επιπέδου δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, όσο και στην αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι και με την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα προβλήματα του προσωπικού παραμένουν οξυμένα όπως και πριν. Δεν έγινε κανένα βήμα για την αντιμετώπιση τους, και ζητήματα ουσίας όπως η έλλειψη σχετικού Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια, αντιμετωπίζονται με ευχολόγια και διαπιστώσεις όπως οι πρόσφατες απαντήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό σε σχετικές ερωτήσεις του κόμματος. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι και η σημερινή συγκυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το μέγα ζήτημα της πυροπροστασίας όπως και όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, με σχέδια επί χάρτου και με ανέξοδες συσκέψεις και οδηγίες προς την Τοπική Διοίκηση. Αυτό άλλωστε δείχνει και το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εκδόθηκε στις 3/4/2015 και κοινοποιήθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Έτσι, η συγκυβέρνηση τη στιγμή που αρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τη στιγμή που οι τοπικές διοικήσεις δεν είναι σε θέση να μαζέψουν ούτε τα σκουπίδια από τους δρόμους, ζητά με δικές τους δαπάνες να συντηρήσουν δασικούς δρόμους  και να προχωρήσουν σε αποψιλώσεις οικοπέδων, κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.,  αποποιούμενη τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της κεντρικής κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι και των δύο συνδικαλιστικών ενώσεων αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου όπως το τριχοτομημένο εργασιακό καθεστώς, η έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια, η χορήγηση γονικών αδειών.   Επιπλέον, έγινε λεπτομερής αναφορά στα τοπικά προβλήματα:

•    Στις ελλείψεις των κτιριακών υποδομών των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Αργυράδων, Θιναλίου, Παξών και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου.
•    Στην καθυστέρηση της πλήρους μετεγκατάστασης στο νέο ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Κέρκυρας λόγω έλλειψης των απαραίτητων πιστώσεων.
•    Στην έλλειψη κονδυλίων για τη συντήρηση των οχημάτων και την έγκαιρη αλλαγή φθαρμένων ελαστικών.
•    Στο έλλειμμα πυρασφάλειας από πλευράς υποδομών και κατάλληλων κατασβεστικών μέσων στην παλαιά πόλη, την κατά τα άλλα προστατευόμενη πόλη της UNESCO.
•    Στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η έκταση του ΜΟΝ ΡΕΠΟ με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια της περιοχής από την εκδήλωση ακόμη και τυχαίας πυρκαγιάς.
•    Στην αναγκαιότητα να σταθμεύουν μόνιμα την αντιπυρική περίοδο στο νησί Καναντέρ γιατί δεν επαρκούν τα Πετζετέλ λόγω της πυκνής βλάστησης που υπάρχει σε όλο το νησί.

Τέλος, τα μέλη της αντιπροσωπείας κάλεσαν τους εκπροσώπους των δύο συνδικαλιστικών φορέων να συμμετάσχουν στην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση του  ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαρόκο και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις για τα προβλήματα του κλάδου.

Πηγή : www.corfupress.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.