Συνάντηση Ξουλίδου με εθελοντές Πυροσβέστες

 

30/4/2015

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος είχε σήμερα, Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η αναβάθμιση του θεσμού των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν σε μόνιμες επαγγελματικές μονάδες, έχουν περάσει 120 ώρες εκπαίδευση, έχουν εξεταστεί γραπτώς και προφορικώς και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συμβάλουν ενεργά ως ισότιμοι πυροσβέστες στη μάχη για την προστασία των πολιτών.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η καθυστέρηση έκδοσης Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των Μέσων Ατομικής Προστασίας (στολές, κράνη, μπότες, επενδυτή πυρκαγιάς κ.α.) και η παροχή κινήτρων, όπως η δυνατότητα εισόδου για εξετάσεις και νοσήλια στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως ισχύει για το σύνολο του έμμισθου προσωπικού, η δωρεάν μεταφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η ποσόστωση του 10% στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους εθελοντές πυροσβέστες.

Να σημειωθεί ότι ο Εθελοντής Πυροσβέστης παρέχει άμισθο έργο. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται σοβαρή εξοικονόμηση για το κράτος από το παρεχόμενο έργο των εθελοντών.
«Οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος σπαταλούν χρόνο, χρήμα ενώ πολλές φορές θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Χρειάζεται τουλάχιστον να τους αναγνωρίσουμε ηθικά και να δώσουμε περισσότερα κίνητρα για να ενισχυθεί ο θεσμός», υπογράμμισε η κα Σταυρούλα Ξουλίδου.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι λειτουργούν 12 άμισθες πυροσβεστικές μονάδες σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη πυροπροστασίας και δεν υπάρχουν μόνιμα τμήματα. Η χρηστή διαχείριση του προσωπικού των εθελοντών θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για την προστασία του πολίτη, εξοικονομώντας παράλληλα ένα σημαντικό ποσό χρημάτων σε μια περίοδο δύσκολη για την χώρα.

Πηγή : www.gothess.gr

1 Comment

  1.  

    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Η ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΧΙ 50 ΨΟΡΟΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ 0 ΠΡΑΞΕΙΣ

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.