Φόβοι Πυροσβεστικής για οχήματα με υγραέριο

 

2/5/2015

Λευκωσία: Προληπτικά άρχισε να κινείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά την επικείμενη ευρεία χρήση του υγραερίου, ως μέσο κίνησης οχημάτων. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι εντός του επόμενου έτους θα επιτραπεί η χρήση του υγραερίου ως καύσιμο στα αυτοκίνητα, η Πυροσβεστική άρχισε να λαμβάνει τα μέτρα της με σκοπό να αποφεύγονται ατυχήματα και δη με την εμπλοκή πυροσβεστών. Λόγω των μεγάλων κινδύνων που ελλοχεύουν στην περίπτωση που ένα όχημα με υγραέριο αρπάξει φωτιά, η Πυροσβεστική ζητεί όπως γνωρίζει εκ των προτέρων το γεγονός αυτό.

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στον «Φ», «φανταστείτε να κληθεί η Υπηρεσία να ανταποκριθεί σε ένα επεισόδιο πυρκαγιάς οχήματος το οποίο χρησιμοποιεί υγραέριο και να μην το γνωρίζουν οι πυροσβέστες. Στην περίπτωση έκρηξης σίγουρα θα υπάρξουν θύματα, γι’ αυτό και ζητείται από τους αρμόδιους να είναι υποχρέωση των οδηγών να ενημερώνουν την Πυροσβεστική». Για τον σκοπό αυτό αποστέλλονται επιστολές σε διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να ληφθεί πρόνοια είτε να υπάρχει σήμανση στα οχήματα ότι χρησιμοποιούν υγραέριο, είτε άλλως πως, ώστε με την κλήση να γνωρίζουν οι πυροσβέστες τι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν.

Ο ίδιος αρμόδιος τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις πυροσβέστες καλούνται να κατασβέσουν πυρκαγιές που ξεσπούν κακόβουλα σε οχήματα το βράδυ. Ουδείς γνωρίζει τι είδος καυσίμου χρησιμοποιείται με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για το προσωπικό.  Δρώντας προληπτικά πάντα, τα μέλη της Υπηρεσίας θα περάσουν τους επόμενους μήνες από εκπαίδευση ώστε να γνωρίζουν τόσο τους κινδύνους από τη χρήση υγραερίου στα οχήματα, όσο και για τους τρόπους κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς στην οποία εμπλέκονται και κύλινδροι υγραερίου. Αυτό που φοβάται η Πυροσβεστική είναι τις μετατροπές οχημάτων από μη αδειούχα συνεργεία.

Πηγή : www.philenews.com, του Μιχάλη Χατζηβασίλη

1 Comment

  1.  

    Η σήμανση των αυτοκινήτων με υγραεριοκίνηση, αποτελεί το ελάχιστο (αλλά ουσιαστικό) βήμα, στο οποίο χρειάζεται να προχωρήσει κάθε Υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης που θέλει διασφαλίσει το προσωπικό της.
    Ακόμη και οι ίδιοι οι πολίτες-ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων θα πρέπει να “απαιτήσουν” από τις εταιρίες ή αντιπροσώπους ή συνεργεία επισκευής, την τοποθέτηση κατάλληλου σήματος.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.