Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

 

1/4/2012

Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης, με τον Αρχηγό Π.Σ. αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, παρουσία και Στελεχών του Αρχηγείου.
Στη συνάντηση, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. αναφέρθηκε στα ακόλουθα ζητήματα:

 • Στην πρόοδο της εφαρμογής του νέου Νόμου για τον θεσμό (Ν.4029/2011) και για την σχετιζόμενη με αυτόν, ήδη τετράμηνη, καθυστέρηση έκδοσης των απαιτούμενων εφαρμοστικών αποφάσεων τόσο από πλευράς του Υπουργείου, όσο και από πλευράς του Αρχηγείου.
 • Στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών Δήμων, ανά την επικράτεια, για την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στις περιοχές ευθύνης τους.
 • Στο συνεχιζόμενο πρόβλημα της μη χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας στους Εθελοντές Πυροσβέστες, αν και αποτελεί πλέον (βάσει του νέου νόμου) υποχρέωση του Π.Σ. και για αυτό θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα.

  Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός τόνισε την εμπιστοσύνη του προς τον θεσμό, και διαβεβαίωσε το Προεδρείο, ότι θέματα που άπτονται της λειτουργικής εφαρμογής του νέου Νόμου, θα διευθετηθούν σύντομα. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες προς τα αρμόδια στελέχη του Αρχηγείου, προκειμένου να διευθετούνται άμεσα τα θέματα που απασχολούν τους Εθελοντές Πυροσβέστες. Αναφορικά δε με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν δόθηκε κάποια σαφής απάντηση, επικαλούμενος τις οικονομικές συγκυρίες.

  Τέλος, κρίνεται σημαντικό το γεγονός, ότι Επιτελικά Στελέχη του Αρχηγείου δήλωσαν την πεποίθηση τους πως ο νέος νόμος θα αποτελέσει αφετηρία μίας δημιουργικής επανεκκίνησης του Πυροσβεστικού Εθελοντισμού στη χώρα μας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση του πυροσβεστικού μηχανισμού, περιορίζει τις δαπάνες και αυξάνει την αποδοτικότητα του πυροσβεστικού έργου, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

  Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
  Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446
  Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

  Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.