Παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος Βάρη 2

5/5/2015

Κατά την διάρκεια της περσινής αντιπυρικής περιόδου (2014), τα μέλη της ομάδας μας πήραν την πρωτοβουλία, με δικά τους έξοδα, και ξεκίνησαν τις εργασίες συντήρησης και βαφής του Πυροσβεστικού Οχήματος με κωδικό κλήσης ΒΑΡΗ – 2. Το όχημα αυτό έχρηζε άμεσης συντήρησης λόγω της παλαιότητας του, παρόλη την συντήρηση που του είχε γίνει από τον πρώην Δήμο Βάρης και τον νήν Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Σκοπός μας ήταν λόγω των οικονομικών συνθηκών που περνάει η χώρα μας, να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το έργο που αναλάβαμε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των πολιτών, με δικά μας έξοδα αλλά και χορηγίες, μίας και δεν μπορούσαμε να καλύψουμε το σύνολο των εξόδων σαν ομάδα.
Ένα Πυροσβεστικό Όχημα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να εμπνέει εμπιστοσύνη προς τους πολίτες, εκτός από συντηρημένο μηχανικά θα πρέπει να έχει και την εμφάνιση που του αρμόζει.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες τριψίματος για την καταπολέμηση της σκουριάς των λαμαρίνων. Ζητήσαμε την υποστήριξη της εταιρίας ¨Χρωτέξ¨ και βρήκαμε την πόρτα τους ανοιχτή στο να μας χορηγήσουν την απαραίτητη ποσότητα χρώματος (6 λίτρα). Έπειτα προσφέρθηκε αφιλοκερδώς ο κύριος Τριανταφύλλου Κώστας, φανοποιός, ο οποίος επιμελήθηκε και μας καθοδήγησε σε όλες τις προεργασίες που έπρεπε να γίνουν πριν έρθει στο χώρο μας να το βάψει, λόγο του μεγάλου όγκου του.
Δυστυχώς υπήρχαν και αναποδιές οι οποίες μας ανάγκασαν να το βάψουμε σε ανοιχτό χώρο (χώρο στάθμευσης Πυροφυλακίου Βάρης), λόγω του ότι, ο στεγασμένος χώρος του εργοταξίου του Δήμου, την προκαθορισμένη μέρα που είχαμε συμφωνήσει, ήταν κατειλημμένος από έτερα οχήματα του Δήμου τα οποία είχαν παρουσιάσει βλάβες.

Αφού ξεπεράστηκε η ανωτέρω αναποδιά, το μόνο που έμενε ήταν να έχουμε τον καιρό σύμμαχο. Με αεράκι αλλά και την υπερπροσπάθεια του φανοποιού μας, καταφέραμε να το επιμεληθούμε υπέρ του δέοντος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη της ομάδας μας που βοήθησαν στις εργασίες, την εταιρία Χρωτέξ που μας προμήθευσε τα χρώματα, τον Φανοποιό Τριανταφύλου Κώστα για την αμέριστη βοήθεια του, αλλά και το φωτοτυπείο NEW START για την χορήγηση των απαραίτητων αυτοκόλλητων.
Τέλος, χάρη στις παραπάνω χορηγίες, το συνολικό κόστος των χρημάτων που δαπάνησε η ομάδα μας ήταν μόλις 80 ευρώ και πολλές ώρες προσωπικής εργασίας.

Πηγή : www.dasoprostasiavaris.gr

(Visited 10 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.