Οι δράσεις πολιτικής προστασίας πρέπει να συντονίζονται στο επίπεδο της ΕΕ

 

8/5/2015

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί ότι οι δράσεις πολιτικής προστασίας πρέπει να συντονίζονται στο επίπεδο της ΕΕ.
Αυτό αναφέρεται στην κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα απο τις Βρυξελλες και σύμφωνα με την οποία εννέα στους δέκα (88 %) πολίτες της ΕΕ τάσσονται υπέρ μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής για την πολιτική προστασία λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα πολλών καταστροφών.

Σχεδόν το ίδιο ποσοστό (87%) υποστηρίζει την παροχή βοήθειας από την ΕΕ σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που έχει πληγεί από καταστροφή. Η συντριπτική πλειοψηφία (90%) δηλώνει επίσης ότι σε περίπτωση καταστροφής στη χώρα τους θα προσδοκούσε βοήθεια από άλλες χώρες της ΕΕ. Μόνο το 37% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι οι χώρες διαθέτουν επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών, ενώ το 80% δηλώνει ότι η συντονισμένη δράση της ΕΕ θα είναι αποτελεσματικότερη από τις δράσεις που αναλαμβάνονται από μεμονωμένες χώρες.

Πηγή : www.imerisia.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.