Επίσκεψη της ΑΚΙΔΑ στον σταθμό Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών

 

15/5/2015

To σταθμό Εθελοντών Διασωστών-Πυροσβεστών Δήμου Δυτικής Αχαΐας Σ.Ε.ΔΙ.Π( πρώην ΕΣΕΠΑ), επισκέφτηκε την Τετάρτη αντιπροσωπεία της ΑΚΙΔΑ. Οι εθελοντές, ενημέρωσαν για τη δράση του σώματος και τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες τους. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο χώρος αυτός τον οποίο διέθεσε η προηγούμενη δημοτική αρχή διαμορφώθηκε κατά μεγάλο βαθμό και χάρις στις προσπάθειες των εθελοντών.

Παράλληλα με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και την έναρξη ήδη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Κουνάβης Παναγιώτης, έθεσε υπόψη της Δημοτικής αρχής και του Δημοτικού συμβουλίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές σχετικά με τη επάρκεια των μέσων που διαθέτουν όπως: κάλυψη της επιχειρησιακής επάρκειας των πυροσβεστικών οχημάτων (ασφάλιση των οχημάτων, κάλυψη σε αποκατάσταση μηχανικών βλαβών κ.α.) καθώς και ανάγκες σε εξοπλισμό ατομικών μέσων προστασίας.

Με δεδομένο, ότι στο σταθμό φιλοξενείται το Ε.Κ.Α.Β., υπάρχει ανάγκη να βρεθεί χώρος στέγασης των υπαλλήλων του Ε.Κ.Α.Β. ,προκειμένου η αυτόνομη στέγαση ΕΚΑΒ και Σ.Ε.ΔΙ.Π να συμβάλει στη αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Αυτό μπορεί να επιτεθεί με την μεταφορά ενός επιπλέον προκατασκευασμένου οικίσκου (κοντέινερ) κάτι που δεν είναι δύσκολο να βρεθεί από τη Δημοτική αρχή.
Το κόστος της ετήσιας λειτουργίας του σταθμού είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τη δράση και τη συμβολή του Σ.Ε.ΔΙ.Π στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών της περιοχής μας και η ενίσχυσή του, πρέπει να είναι συνεχείς και από την δημοτική αρχή και από όλους μας.

Πηγή : www.patrasevents.gr

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.