Εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πυροπροστασία του νησιού

 

15/5/2015

Το θέμα της πυροπροστασίας της Χίου αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου ως επείγον θέμα που πρέπει να συζητηθεί άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην εισήγησή της μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου επισημαίνει: «Επειδή πλησιάζουμε σιγά σιγά στην επικίνδυνη για πυρκαγιές περίοδο και λόγω των μέχρι τώρα βροχοπτώσεων, τα χόρτα στις άκρες των δρόμων -ειδικά στις αγροτικές περιοχές- υπερβαίνουν το ένα μέτρο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς. Όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση θα γίνεται πιο εκρηκτική και πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για την πρόληψη και πυροπροστασία.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί βασική αρχή για τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Τα δάση μας είναι ζωή, είναι η κληρονομιά μας και αποτελούν πόλους ανάπτυξης της περιοχής μας, είναι λοιπόν ευθύνη όλων να μην επαναπαυόμαστε αναφορικά με την προστασία και διατήρησή τους.

Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υποβάθμισε τη Δασική Υπηρεσία σε βάρος της ολοκληρωμένης προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων. Έγιναν αντιλαϊκές, αντιδραστικές, αντιδασικές αλλαγές στη νομοθεσία σε βάρος των δασικών οικοσυστημάτων για το κέρδος του επιχειρηματία και βεβαίως έχει ενταθεί και η εμπορευματοποίηση των δασών, κάτι που σημαίνει υποβάθμιση στην πρόληψη και στην πυρόσβεση.

Επαναφέρουμε, λοιπόν, το ζήτημα της άμεσης λήψης μέτρων δασοπροστασίας στο Δήμο Χίου, ζήτημα-πρόκληση και για τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει να ορκίζεται στο μονόδρομο της ΕΕ, των θεσμών και των κερδών τους.

Δεν μπορεί η εναπόθεση της ευθύνης της πυροπροστασίας να αφορά μόνο την αποδεκατισμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία του δήμου μας και στους εθελοντές πυροσβέστες».

Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Χίου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.