Ενημερώσεις σεμινάρια σε θέματα “Πρώτων Βοηθειών και Ασφάλειας στο Σχολικό Περιβάλλον”

 

18/5/2015

Πάτρα – Ενημερώσεις και σεμινάρια σε θέματα “Πρώτων Βοηθειών και Ασφάλειας στο Σχολικό Περιβάλλον” σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Αχαΐας

Εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαδραστικές παρουσιάσεις με αντικείμενο την παροχή Πρώτων Βοηθειών και την Ασφάλεια στο Σχολικό Περιβάλλον σε 23 Σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015.

Πιο συγκεκριμένα, τις 2ωρες κατ’ ελάχιστον ενημερωτικές παρουσιάσεις, παρακολούθησαν περίπου 1.600 μαθητές από 13 Γυμνάσια και 10 Λύκεια οι οποίοι κατά κύριο λόγο συμμετείχαν και παρακολουθούσαν το “Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας” καθώς και οι καθηγητές τους.

Επιπλέον, Εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, κατόπιν αιτήματος των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποίησαν τέσσερα επιμορφωτικά σεμινάρια (δύο στην Πάτρα και δύο στο Αίγιο), τα οποία παρακολούθησαν περίπου 500 Εκπαιδευτικοί.

Τα ανωτέρω επιμορφωτικά σεμινάρια ήταν διάρκειας 6 ωρών έκαστο και για τις ανάγκες της διεξαγωγής τους διατέθηκαν συνολικά 16 Εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών. Οι Εκπαιδευτικοί που τα παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Υπουργείο Παιδείας για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους. Επίσης ευχαριστεί τους εκατοντάδες Εκπαιδευτικούς και Μαθητές που με αφοσίωση παρακολούθησαν τις ενημερώσεις και τα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Ιωάννης – Χρήστος Σπηλιόπουλος
Εθελοντής Σαμαρείτης
Υπαρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,
Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών
www.samarites.gr 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.