Κοινοποίηση Εισαγγελικής εντολής προς τον Αρχηγό του Π.Σ. κ. Μπονάτσο Π.

 

11/5/2012

Αξιότιμε κε Αρχηγέ, παρότι ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ ενημέρωσε τον κο Σπαή και τον κο Δημαρέση προ δεκαημέρου, όπως και εσάς προσωπικά προ δύο ημερών, σχετικά με τα θέματα της αλληλογραφίας που εκκρεμούν εδώ και μήνες (αγνοώντας ακόμα και πρόσφατη από 27/4/2012 εξώδικη δήλωση-πρόσκλησή μας) και τα εργασιακά θέματα καμία απάντηση δεν λάβαμε.
Μετά τα ανωτέρω εχθές 9-5-2012, επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Υπουργού κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ζητήσαμε συνάντηση.
Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για τα εργασιακά θέματα που εκκρεμούν και ειδικά:

  • για την καθυστέρηση της πρόσληψης εν μέσω αντιπυρικής των 1903 συμβασιούχων πυροσβεστών
  • των 150 επιλαχόντων,
  • των υπαγόμενων στην κατηγορία «Ι»,
  • τη μη εκτέλεση των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων,
  • ωραρίων, εκτός έδρας κλπ.

Ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να ενημερώσουμε τον Υφυπουργό, κο Ελευθέριο Οικονόμου, όπως και πράξαμε μέσω του ιδιαιτέρου του γραμματέα, ζητήσαμε και από αυτόν συνάντηση και τον ενημερώσαμε.
Ο ιδιαίτερος του κου Οικονόμου μας ενημέρωσε, αφού επικοινώνησε με τον κο Υφυπουργό, ότι λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης δεν έχει τη δυνατότητα να μας δεχθεί, αλλά, όπως ενημερωθήκαμε μίλησε μαζί Σας και τον διαβεβαιώσατε ότι θα επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Επειδή αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει,
οι μέρες περνούν
και τα προβλήματα διογκώνονται εν μέσω αντιπυρικής,
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ,
και όπως διαφαίνεται τούτο δεν θα γίνει ούτε μέχρι την 1η Ιουνίου,
καθότι δεν έχετε εκδώσει ούτε εντολή για τις υγειονομικές εξετάσεις που θα πρέπει να υποβληθούν οι συνάδελφοι αυτοί, όπως οφείλατε να έχετε κάνει εδώ και μήνες. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι οι 1903 συνάδελφοι και οι 150 επιλαχόντες δεν είναι μόνο νούμερα, αλλά είναι άνθρωποι, άνεργοι, με τεράστια οικονομικά προβλήματα, προβλήματα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.
Λόγω των παραπάνω Σας αποστέλλουμε την υπ’ αριθμ. 26746/10-5-2012 εισαγγελική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κου Κώστα Σπηλιοτώπολου για άμεσες ενέργειές Σας στα θέματα των αλληλογραφιών και ενημέρωση μας.
Επειδή θεωρούμε ότι είστε συνυπεύθυνος των ευθυνών που προκύπτουν από το γεγονός ότι εν μέσω αντιπυρικής περιόδου το πυροσβεστικό σώμα υπολείπεται κατά 1903 συμβασιούχους πυροσβέστες και 150 επιλαχόντες, τη στιγμή μάλιστα που από όσα γνωρίζουμε δεν υπάρχουν διαθέσιμα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΕ ΑΡΧΗΓΕ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΣΑΣ καλούμε να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων
Η ομοσπονδία στα πλαίσια της προσπάθειας διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, επιφυλάσσεται τις επόμενες ημέρες να ασκήσει οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο κατά παντός υπευθύνου.

Ο Πρόεδρος
Κων/νος Παπαντώνης
Ο Γεν. Γραμματέας
Αλέξανδρος ΦαραντάκηςΠανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6,Μέγαρα ΤΚ 19100
Τηλ:22960-29144

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.