Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δασοπυρόσβεσης o ΕΕΣ

Βαθμολογία

30/5/2012

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια δράσεων πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών, συνολικής διάρκειας 21 ωρών, με τη συμμετοχή και Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, έπειτα από διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και υλοποιήθηκε το τριήμερο από 23 έως 25 Μαΐου 2012 και περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση (δεξιότητες) των συμμετεχόντων.

Η πρώτη φάση, υλοποιήθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ στην οδό Καρόλου και Αγίου Ανδρέου και περιελάμβανε θεωρητική εκπαίδευση από τον Αντιπύραρχο κ.κ. Νικόλαο Ρουμελιώτη Υποδιοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού της ΒΙ.ΠΕ Πάτρας, ο οποίος ανέπτυξε θέματα σχετικά με μεθόδους και μέσα δασοπυρόσβεσης.

Το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της 6ης Ε.Μ.Α.Κ στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου και περιελάμβανε επίδειξη των πυροσβεστικών οχημάτων, του εξοπλισμού πυρόσβεσης και διάσωσης της υπηρεσίας, μέσων κατάσβεσης πυρκαγιών, αναπνευστικών συσκευών και άλλων εργαλείων. Οι εκπαιδευόμενοι, εργαζόμενοι σε ομάδες, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην εγκατάσταση και τη συνδεσμολογία πυροσβεστικών αγωγών, να κάνουν χρήση αγωγών διαφόρων πιέσεων και διατομών, να δοκιμάσουν αναπνευστικές συσκευές, εργαλεία απεγκλωβισμού και διάσωσης κ.α.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα για την πρωτοβουλία του και ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτές Αντιπύραρχο κ.κ. Ρουμελιώτη Νικόλαο και τον Υποπυραγό κ.κ Μανωλόπουλο Παναγιώτη, το προσωπικό της 6ης Ε.Μ.Α.Κ για τη βοήθειά τους, καθώς και όλους τους Εθελοντές εκπαιδευόμενους για τη συμμετοχή τους και το έντονο ενδιαφέρον τους. Επίσης, ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στη νέα αντιπυρική περίοδο.

Για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πάτρας
Σπηλιόπουλος Ιωάννης – Χρήστος
Εθελοντής Σαμαρείτης – Υπαρχηγός

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.