Άσκηση δασοπυρόσβεσης από την Δ.Α.Κ. (Όμιλος φίλων του Δάσους)

 

24/5/2015

Το τηλέφωνο του κέντρου επικοινωνιών του Ομίλου φίλων του δάσους κτύπα και από την άλλη άκρη ακούγετε  μια ταραγμένη φωνή ….

Υπάρχει  πολύς καπνός μέσα στο δάσος  με τα πεύκα  κοντά στον ιππικό όμιλο της Βαρυμπόμπης. Άμεσα  το κέντρο επικοινωνιών της ΔΑΚ αναφέρει  στο κέντρου επιχειρήσεων του ΠΣ  και στα περιπολικά οχήματα της   (Α τύπου) που περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα εμπλεκόμενα οχήματα με τα πληρώματα  τους αναφέρουν στο κέντρο, για τις απαιτούμενες ενισχύσεις  δυνάμεων αλλά και για την ανάγκη  περισσοτέρου όγκου σε νερό.

Άμεσα θέτονται σε  ενεργοποίηση  δυο ακόμα οχήματα (Β και Δ τύπου) 2,5 & 12 ton  με πορεία προς το συμβάν…Όντος πολύ μικρού χρονικού διαστήματος  η φωτιά έχει περάσει σε μερικό έλεγχο. Όμως παράλληλα  ξεσπά μια ακόμα εστία  στην άλλη πλευρά του λόφου της `Παναγίτσας` Βαρυμπόμπης, δυσκολεύοντας ακόμα ποιο πολύ την όλη κατάσταση, διασπώντας την συγκεντρωμένη δύναμη σε δυο κομμάτια. Αυτό ήταν το σενάριο της ετήσιας άσκησης δασοπυρόσβεσης της ομάδας ΔΑΚ του Ομίλου φίλων του δάσους, όπου διεξήχθη το Σάββατο 9/5/2015!

Την άσκηση παρακολούθησαν από την ηγεσία του Π.Σ. ο (Άρης Αθηνών ) κ. Ανδριόπουλος Μιχάλης, το (Άρμα Αττικής) κ. Μπούγιας Πέτρος,  ο υποδιοικητής του 6ου ΠΣ κ. Μπριολας Δημήτρης καθώς και ο υπεύθυνος  για τον εθελοντισμό της ΓΓΠΠ . Γιωτης  Τάσος, δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για την αμεσότητα και τον σωστό συντονισμό  της ομάδας  καθ όλη την διάρκεια της άσκησης. Να σημειώσουμε επίσης ότι για πρώτη φορά οι παρευρισκόμενοι αξιωματικοί του Π.Σ. κρατούσαν χρόνους  , αξιολογώντας  ανταπόκριση, οχήματα ,πληρώματα και τελικά αποτελέσματα.  Ευελπιστούμε πως ο μόνος καπνός που θα δούμε για φέτος στην ευρύτερη περιοχή  ευθύνης της ΔΑΚ να είναι τα καπνογόνα αυτής της άσκησης.

Πηγή : www.ofd.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.