Έλληνες εθελοντές δασοπυροσβέστες συμμετείχαν σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

31/5/2012

Τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εθελοντές δασοπυροσβέστες στην Ελλάδα συζήτησε ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, με μέλη εθελοντικών ομάδων που ήταν προσκεκλημένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ημερίδα για την ανάσχεση της παγκόσμιας αποδάσωσης στο πλαίσιο των κλιματικών διαπραγματεύσεων.
Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής συμμετείχαν ο Jake Werksman ειδικός σύμβουλος της Επιτρόπου Hedegaard για το Κλίμα, ο Mika Bucki διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις παγκόσμιες κλιματικές διαπραγματεύσεις και εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων Global Canopy Programme, Τhe Νature Concervancy και FERN που υλοποιούν προγράμματα REDD+ για την παγκόσμια αποδάσωση.
Σημειώνεται ότι το 60% των δεσμεύσεων των αναπτυσσόμενων χωρών για τον περιορισμό των εκπομπών τους αφορούν προγράμματα REDD+ και η επιτυχία τους αποτελεί κλειδί για την επίτευξη των στόχων για ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.Πατήστε για μεγέθυνση την φωτογραφία

Μετά την ημερίδα ο Κρίτων Αρσένης είχε συνάντηση εργασίας με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες κατά την οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τη συνεισφορά τους στην προστασία των δασών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους.

Με αφορμή τη συνάντηση με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, ο Κρίτων Αρσένης έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Είχα την τιμή να φιλοξενήσω στο κοινοβούλιο μέλη εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης από όλη την Ελλάδα, ανθρώπους που μια ζωή εφημερεύουν για να καλύψουν τα κενά της κρατικής μηχανής στη δασοπυρόσβεση, άλλα και σε θέματα πολιτικής προστασίας, προσφέροντας χωρίς αμοιβή κάθε είδους βοήθεια σε συνανθρώπους μας. Βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο χωρίς να έχουν ούτε ασφάλεια ζωής. Και όμως συχνά αντιμετωπίζονται από τον κρατικό μηχανισμό σαν πρόβλημα και όχι σαν παράδειγμα προς μίμηση. Συζητήσαμε την συχνά παράλογη αντιμετώπιση τους από την κεντρική διοίκηση και πολλές τοπικές αυτοδιοικήσεις, άλλα και μέτρα που μπορούν να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία προκείμενου να διευκολύνουν την κοινωνική τους προσφορά. Η εθελοντική δράση των συνανθρώπων μας που έρχεται να καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να ενθαρρύνεται με κάθε δυνατό τρόπο, πόσο μάλλον σήμερα, που οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Η συμμετοχή τους στην ημερίδα που διοργάνωσα για τις κλιματικές διαπραγματεύσεις στον τομέα της αποδάσωσης, αποσκοπούσε στη σύνδεση του τοπικού κινήματος για την προστασία των δασών με τις αντίστοιχες διεθνείς προσπάθειες. Όσο μικρή και να είναι μια εθελοντική ομάδα σε κάποια περιοχή της Ελλάδας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας ανθρώπων που προσφέρουν με την ίδια αυτοθυσία σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα.»

Πηγή: www.kritonarsenis.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.