Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης μας με το Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

25/5/2015

Την Πέμπτη 21-05-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης μας με τον περιφερειακό σύμβουλο του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νοτίου Αιγαίου, κ. Λουκά Κωτσαδάμ και τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου των πυροσβεστών στη Ρόδο Χρήστο Τσάκωνα νυν στέλεχος του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τόσο τον πυροσβέστη όσο και τις υπηρεσίες και κλιμάκια της περιφέρειας μας, ενώ παράλληλα τέθηκαν και γενικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας

Συγκεκριμένα αναδείξαμε την αναγκαιότητα

  • Της ανανέωσης του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων, αφού σε κάποιες υπηρεσίες και κλιμάκια η ηλικία τους ξεπερνά τα 30 – 40 χρόνια, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια των πυροσβεστών.
  • Της άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κω. Ενημερώσαμε ότι όσο αφορά την τουριστική περίοδο, μετά από παρέμβαση του κ. Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, το θέμα βρίσκεται ήδη προς επίλυση, αφού πρόκειται να μεταβούν προς ενίσχυση συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες τις Ελλάδος με μορφή απόσπασης.
  • Της άμεσης μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου, σε χώρο κατάλληλο ώστε να μπορεί απερίσκεπτα να λειτουργεί μία Πυροσβεστική Υπηρεσία και όχι σε ακατάλληλους μεταλλικούς προκατασκευασμένους οικίσκους, όπου στεγάζεται αυτή τη στιγμή. Παράλληλα να δρομολογηθεί η έναρξη των εργασιών της επισκευή του υφιστάμενου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εργασίες οι οποίες σταμάτησαν, μετά από παύση εργασιών του εργολάβου.
  • Επίλυσης όλων των επιχειρησιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου, όπως η άμεση επισκευή του υπέργειου υδροστομίου πλήρωσης των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό. Επισκευή η οποία λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια
  • Της άμεσης μονιμοποίησης και ομογενοποίησης  των 5ετών πυροσβεστών.
  • Για σύνταξη ενός αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων με την ταυτόχρονη υλοποίηση της Αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Έναν Κανονισμό Μεταθέσεων που θα άρει τις αδικίες του παρελθόντος, θα καλύπτει  τις υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά και τον σεβασμό των αναγκών των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.
  • Αποκατάστασης των αδικιών του Κανονισμού μεταθέσεων, με μετακίνηση των πυροσβεστών που υπηρετούν 6-7 χρόνια, μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους.

Τελειώνοντας δηλώσαμε ότι πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την άμεση επίλυση τους.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ

Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44  Τηλ./Φαξ: 22411 16522

E-mail: eypsnrd@gmail.com

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.