Εκπαίδευση Εθελοντών σε Δήμους-Μέλη του Σ.Π.Α.Π.

 

27/6/2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι μέχρι τώρα εκπαιδεύσεις των εθελοντών πολιτικής προστασίας στους Δήμους Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Γαλατσίου και Διονύσου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Βλάχο, Αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μια προσπάθεια κατάρτισης των εθελοντών του Συνδέσμου προκειμένου να μπορούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις φωτιάς με τρόπο ορθό, αποτελεσματικό και πρωτίστως με ασφάλεια για τους ίδιους.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις στους Δήμους Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Γαλατσίου και Διονύσου, όπου και στις τέσσερις περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα θετικές γνώμες από μέρους των συμμετεχόντων όσον αφορά στην αρτιότητα του περιεχομένου της εκπαίδευσης.

Στο Δήμο Βριλησσίων η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Πυροφυλάκιο επί των οδών Παπαφλέσσα και Σολομού στα Άνω Βριλήσσια, στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο της πόλης, στο Δήμο Γαλατσίου, επίσης, στο Δημαρχείο και στο Δήμο Διονύσου, στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου.

Οι εθελοντές πυροπροστασίας καταρτίστηκαν σε επίπεδο διαχείρισης αστικών και δασικών πυρκαγιών, λήψης μέτρων προστασίας αλλά και ανάληψης τρόπων κατάσβεσης, στο πώς μπορεί ο εθελοντής να αποτελέσει μοχλό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, αλλά και σε επίπεδο επέμβασής του πριν και μετά τη φωτιά.

Το πρόγραμμα των εκπαιδεύσεων, βάσει των αιτήσεων συμμετοχής που έχουν υποβληθεί στο Σ.Π.Α.Π. από μέρους των Δήμων-μελών, συνεχίζεται την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 18:00-21:00 στο Δήμο Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο.

Πηγή: www.dhmoths.gr

Σημείωση Αρχισυντάκτη
Παραπομπή: Οι εθελοντές πυροπροστασίας καταρτίστηκαν σε επίπεδο διαχείρισης αστικών και δασικών πυρκαγιών, λήψης μέτρων προστασίας αλλά και ανάληψης τρόπων κατάσβεσης, στο πώς μπορεί ο εθελοντής να αποτελέσει μοχλό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, αλλά και σε επίπεδο επέμβασής του πριν και μετά τη φωτιά.

Συγχαρητήρια να τους εκπαιδεύσετε να πάνε και σε ΡΒΧ, σε πυρκαγιά διυλιστηρίων και στο διάστημα επίσης, μπορούν και αυτό να το κάνουν κ. Βλάχο, και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει για το μπάχαλο των εθελοντών και των αρμοδιοτήτων τους στην Ελλάδα… επιφυλάσσομαι για άρθρο άμεσα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.