Ανοιχτή συνάντηση θεσμικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας στον Υμηττό

 

30/5/2015

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο Πυροφυλάκιο Κ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. «Μοναστήριον», ανοιχτή συνάντηση θεσμικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός» ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2015.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων που απαρτίζουν την «Πολιτική Προστασία» της χώρας μας. Έγινε αναφορά στον ρόλο των εθελοντών, στα προβλήματα των ομάδων, στον «πόλεμο» που έχει ήδη ξεκινήσει από αρχές Μαΐου, καθώς επίσης και στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επίσης έγινε ταυτόχρονα απονομή βραβείων και τιμής ένεκεν σε εθελοντικές ομάδες αλλά και στους φορείς που έχουν συνεργαστεί και έχουν προσφέρει την βοήθειά τους στους εθελοντές στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.

Την συνάντηση προλόγισε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ., Βαγγέλης Τσιγκρέλης, ο οποίος συντόνισε και την όλη συζήτηση. Επεσήμανε ως βασικό σκοπό της συνάντησης την εξέχουσα σημασία που έχει για όλους η προστασία του Υμηττού. Ανέφερε επίσης ότι η Πολιτική Προστασία απευθύνεται σε πολίτες και πρέπει να υπάρχει αμφίδρομη σχέση μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Τόνισε επίσης ότι το εθελοντικό κίνημα δημιουργήθηκε για να επικουρεί τις αρμόδιες κρατικές αρχές ως «εφεδρεία» και όχι ως τακτική δύναμη και ότι ο εθελοντισμός οφείλει να έχει ξεκάθαρο ρόλο απέναντι στους πολίτες και στο κράτος.

Στη συνέχεια στο βήμα κλήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. προς την Γ.Γ.Π.Π. Ο Γενικός Γραμματέας εξήρε το έργο των εθελοντών και τους ευχαρίστησε θερμά. Αναφέρθηκε στα σχέδια της Γ.Γ.Π.Π. και στις κινήσεις και προετοιμασίες που έχουν ήδη γίνει για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Τόνισε το θέμα της συνεργασίας όλων των φορέων και επεσήμανε ότι η Πολιτική Προστασία είναι και θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη.

Κατόπιν ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. σήκωσε στο βήμα τον  κ. Τζίβα Θεράποντα να λάβει το τιμής ένεκεν για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο βραβεύοντας εκείνον ως εκπρόσωπο της γενιάς που πάλεψε για να δημιουργήσει ένα μέλλον για τα παιδιά του και είδε τους κόπους τόσων ετών να καταστρέφονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

Έπειτα ακολούθησαν βραβεύσεις των εθελοντικών ομάδων από τον Γενικό Γραμματέα, προς την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης με εκπρόσωπο τον κ. Τσίλο Θεόδωρο, προς την Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης με εκπρόσωπο τον κ. Ιωάννη Αναγνώστου, τον κ. Αθανάσιο Εξαρχόπουλο από την Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής, τον κ. Θεόδωρο Γρίβα, Αντιδήμαρχο Κρωπίας από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας – Δασοπροστασίας Κρωπίας, τον κ. Τάκη Βασιλόπουλο από την Εθελοντική Δασοπροστασία – Πολιτική Προστασία Παιανίας – Γλυκών Νερών, τον κ. Βαγγέλη Στογιάννη από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), τον κ. Σταύρο Σαλαγιάννη από τους εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα, καθώς επίσης έπαινο παρέλαβε και το μέλος του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ., Μπερεβέσκος Γεώργιος, για την υποδειγματική προσφορά του στην εύρυθμη λειτουργία του Σωματείου και την συνολική προσφορά του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας της περιοχής μας. Παρόντες ήταν και άλλα μέλη των ανωτέρω ομάδων όπως και ο εκπρόσωπος του Ομίλου φίλοι του δάσους, κ. Ιωάννης Τζουμανίδης.

Στη συνέχεια προσκλήθηκε στο βήμα ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και συνεχάρη τους εθελοντές στους οποίους είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Ακολούθησε ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Σπύρος Σταμου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των εθελοντών και στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πολιτική προστασία, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος ήρθε αμέσως μετά τον καθαρισμό που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο πάρκο πίσω από το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Παρόντες επίσης ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Πρίφτης και Σταύρος Θανάσης, Αντιδήμαρχοι Παιανίας καθώς επίσης η κ. Στέλλα Ψύλλα Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, η κ. Ελένη Γεωργακοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Χολαργού, ο κ. Ιωάννης Περρής, Αντιδήμαρχος Πρασίνου-Πολιτικής Προστασίας Καισαριανής, ο κ. Κωνσταντίνος Κακουρίδης Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου και ο κ. Κωνσταντίνος Χουλιαράς Δημοτικός Σύμβουλος Παιανίας, Πρ. Οργανισμού Παιδείας.

Κατόπιν κλήθηκε και παρέλαβε εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), τιμής ένεκεν ο κ. Δημήτρης Κυργιόπουλος για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στην προστασία και αντιπυρική θωράκιση του Υμηττού.

Έπειτα βραβεύθηκε για την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, ο Υποστράτηγος κ. Σερεντέλλος Αθανάσιος, ο οποίος συνοπτικά ανέφερε τα θέματα δασοπροστασίας, πολιτικής προστασίας και ασφάλειας των εθελοντών από την πλευρά του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και οι 4ος Π.Σ. Αθηνών και 12ος Π.Σ. Αθηνών με τον Διοικητή κ. Ιωάννη Καρακώστα. Τέλος το Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ) με εκπρόσωπο τον κ. Σαγιά παρέλαβε τιμής ένεκεν για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά του προς το Σωματείο μας, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, της συνεχούς φύλαξης και προστασίας του Υμηττού.

Επίσης τιμής ένεκεν για την πολύτιμη προσφορά και βοήθειά του προς το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του παρέλαβε ο κ. Λιακόπουλος Αντώνης πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Τσουμάνης Κωνσταντίνος.

Το παρόν τέλος έδωσαν ο κ. Αναστάσιος Γιώτης, Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ο κ. Σπύρος Μακρής, από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, αλλά και οι κ. Δραγατάκης Χρήστος, Υποστράτηγος, Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, και ο κ. Θεολόγος Παναγιωτίδης, καθώς επίσης και ο κ. Ντάλντος Γεώργιος από την  Π.Υ. Διοίκηση Αθηνών, εκπρόσωπος από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, αλλά και η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα για όλο τον κόσμο. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους και να τονίσουμε το γεγονός ότι τιμήθηκε ο εθελοντισμός μέσω των εθελοντικών ομάδων του Υμηττού λίγο πριν ξεκινήσουν την μεγάλη μάχη και τον αγώνα που θα δώσουν ενόψει της αντιπυρικής περιόδου κι αυτό το καλοκαίρι. Ευχόμαστε σε όλους καλή και «αναίμακτη» αντιπυρική περίοδο.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.

Πηγή : www.seppvaty.com

Φωτογραφίες : www.facebook.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.