Εθελοντές πυροφύλακες θα περιπολούν κάθε βράδυ στην Πάρνηθα

 

2/6/2015

Εθελοντές πυροφύλακες ξεκίνησαν και θα περιπολούν κάθε βράδυ, μέχρι και το Σεπτέμβριο την Πάρνηθα, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς και την προστασία του βουνού.

Τα κλιμάκια θα περιπολούν κάθε βράδυ, καθόλη την αντιπυρική περίοδο.

Οι εθελοντές θα συνοδεύονται από έμπειρους, εκπαιδευμένους πυροφύλακες και θα πρέπει να κάνουν μια δίωρη βάρδια και παρατήρηση με τα κιάλια των περιοχών που εποπτεύουν τα πυροφυλάκια και να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν εντοπίσουν εστίες που θα μπορούσαν να απειλήσουν το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι, αλλά και τις καμένες περιοχές που ξαναπρασινίζουν.

Ο ΕΔΑΣΑ, το σωματείο Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής, που ιδρύθηκε το 1987 με σκοπό την κινητοποίηση των κατοίκων στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής. Σε συνδυασμό με τους άλλους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των δασών, την Πυροσβεστική και τη Δασική υπηρεσία, η συνεισφορά του ΕΔΑΣΑ είναι πολύ σημαντική.

Έντεκα πυρκαγιές εντόπισαν οι εθελοντές του ΕΔΑΣΑ τον περασμένο χρόνο.

Εάν θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε: πληροφορίες www.edasa.gr

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.