Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία Safe Greece

Βαθμολογία

 
Για όγδοη χρονιά φέτος Πολιτική Προστασία και Νέες Τεχνολογίες δίνουν ραντεβού στο ετήσιο, διεθνές Συνέδριο Safe Greece υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και Μεταφορών και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Συνθήκες και εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από την κλιματική κρίση μέχρι την κρίση της πανδημίας και τις συνεχείς πολιτικό-ανθρωπιστικές κρίσεις καθιστούν διαρκώς και πιο επίκαιρα τα ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία στο σύνολό της. Πρόληψη, ανθεκτικότητα, διαλειτουργικότητα και καλές πρακτικές, ζητήματα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα από παγκόσμιες συνθήκες απαιτούν πλέον επιτακτικά εφαρμογή.

Σταθεροί στόχοι του Συνεδρίου είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και νέων επιστημονικών επιτευγμάτων προς όφελος της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η ενίσχυση της διακλαδικότητας και της συνεργατικότητας, η ανταλλαγή εμπειρίας, διδαγμάτων και καλών πρακτικών και η συζήτηση για τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα.

Πέρα από τις 60 και πλέον εισηγήσεις το φετινό συνέδριο μεταξύ events εμπλουτίζουν:

    • Ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Στα Μονοπάτια του Εγκέλαδου» του Δρ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου που θα μεταδοθεί μέσω youtube,
    • Workshop για το Σχεδιασμό Διαχείρισης Κινδύνων σε Τοπικό και Περιφερειακό Επίπεδο
    • Παρουσίαση του Dr Ian Clark, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Joint Research Center για τον τόμο “Science for Disaster Risk Management 2020-Acting Today, Protecting Tomorrow” και
    • Ομιλία του Ιάπωνα καθ. Fumihiko Imamura, για τα διδάγματα από το τσουνάμι του 2011

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες, ‘SafeGreece 2021 on-line’ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24 -26 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη των International Society for Prevention and Mitigation of Natural Hazards, του επιστημονικού περιοδικού GeoHazards, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Εορδαίας και Κεντρικής Κέρκυρας.

Το Συνέδριο υποστηρίζουν επιπλέον φορείς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Γεωπληροφορικής, της τεχνικής ασφάλειας, της διάσωσης και της έρευνας όπως: η Satways, η Marathon DataSytems, η Draeger Hellas, Geospatial Enabling Technologies (GETMap), η Totalview, η Planetek και η DRIC Defaklion του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ).

(Visited 7 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.