Ανακοίνωση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. για το γεγονός στο 2ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος

Βαθμολογία

19/6/2012

Με αφορμή το παραλίγο τραγικό γεγονός στο 2ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος, όπου περίτρανα φάνηκε για άλλη μια φορά, η άγνοια των διδασκόντων σε κανόνες ασφαλείας που αφορούν σχολικούς και όχι μόνο χώρους θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Α) Τέτοια γεγονότα καταδεικνύουν ότι η έλλειψη της βασικής, τουλάχιστον, γνώσης σε θέματα πυρασφάλειας, εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε σύμβαντα όπως αυτό του δημοτικού σχολείου, όπου η κατάληξη παρά λίγο να ήταν τραγική.

Β) Πρέπει άμεσα να γίνουν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που θα θωρακίσουν τη δημόσια ασφάλεια, ιδιαίτερα μικρών παιδιών, και θα αποτρέψουν την επανάληψη παρόμοιων γεγονότων.

Γ) Είναι υποχρέωση των υπευθύνων σε δημόσιους χώρους να γνωρίζουν στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, που θα επεκτείνονται πέρα από θέματα πυρασφάλειας και σε άλλες περιπτώσεις που εγκυμονούν κινδύνους σε ανθρώπους που εργάζονται σε ένα δημόσιο κτίριο (π.χ. πως αντιδρούμε και τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού κ.α.).

Δ) Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. συνιστά στα μέλη της και γενικότερα στους εθελοντές πυροσβέστες όταν αντιλαμβάνονται ότι σε δημόσιους χώρους και γενικότερα χώρους συνάθροισης κοινού, υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας και εγείρονται κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή να καταγγέλλουν, όπως άλλωστε οφείλουν, στα αρμόδια όργανα και συγκεκριμένα στην οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία, το γεγονός, και να έχουν πάντα υπόψη τους ότι αυτό γίνεται με ένα και μόνο σκοπό. Να φτάσουμε επιτέλους, και στη χώρα μας, σε ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλειας.

Απο το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Σημείωση Αρχισυντάκτη:
Βεβαίως ακόμα… ΔΕΝ μας έχουν απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας, Η Πυρασφάλεια του Π.Σ. αλλά ούτε και η Ε.Α.Π.Σ., και σκέφτομαι μήπως να το στείλω όπως και την προηγούμενη φορά στην Εισαγγελία Αθηνών; (εκεί ενδιαφέρονται τουλάχιστον) ή να περιμένουμε 30 εργάσιμες ημέρες βάσει δημοσίου…