Σύσκεψη στο Δημαρχείο για θέματα πολιτικής προστασίας

 

5/6/2015

Ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπηρεσιών και η κατανομή ποσού ύψους 258.000 ευρώ που έχουν διατεθεί για τον τομέα Πολιτικής Προστασίας από το αρμόδιο υπουργείο, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του προέδρου της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ, αρμοδίου για θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία κ. Αγαπητού Πάλλα. Συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Αργύρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός όλων για να καλυφθούν οι ανάγκες της θερινής περιόδου.Κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τον καθαρισμό των δρόμων που οδηγούν σε δασικές περιοχές και των ακινήτων που είναι γεμάτα ξερά χόρτα και βρίσκονται εντός των οικισμών», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για την διαχείριση της επιχορήγησης ύψους 258.000 ευρώ που έχει διατεθεί για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
«Εφόσον έχουν δοθεί από το κράτος 258.000 ευρώ θα πρέπει να προγραμματίσουμε δράσεις για να βοηθήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές που μας στηρίζουν. Προέχει η συντήρηση του οδικού δικτύου, που οδηγεί στα δάση. Θα έχουμε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δώρο Κωνσταντίνου προκειμένου να συνταχθεί μια μελέτη. Θέλουμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο που θα λειτουργεί ως κινητή μονάδα συντονισμού αφού είναι εξοπλισμένο με ασυρμάτους και άλλα σύγχρονα μηχανήματα », δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στην προμήθεια και άλλων μηχανημάτων που είναι απαραίτητα στον τομέα πολιτικής προστασίας.
«Πρέπει να προβλέψουμε και την προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα των ιδιωτών που μας βοηθούν σε διάφορα συμβάντα. Υπάρχει και θέμα με τις υπερωρίες για την απασχόληση των μηχανικών που στηρίζουν το έργο μας. Είναι δύσκολο να καλυφθούν οι δαπάνες αυτές. Ο νόμος εξαιρεί από τη διαδικασία το μόνιμο προσωπικό του Δήμου. Στη στιγμή που δεν έχουμε εποχικούς ποιοι θα κάνουν υπερωρίες», αναρωτήθηκε ο κ. Πάλλας και πρόσθεσε πως οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων θα πρέπει να ζητήσουν να καθαριστούν τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των οικισμών από τους ιδιοκτήτες τους.
Ο κ. Πάλλας τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα με τον καθαρισμό των ακινήτων που βρίσκονται σε διάφορες δημοτικές ενότητες και ανήκουν σε ομογενείς.
«Θα πρέπει να καθαριστούν και τα ακίνητα που ανήκουν σε ομογενείς. Ποιος όμως θα καταβάλει τα χρήματα για τις εργασίες που θα γίνουν;», αναρωτήθηκε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε και στη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
«Τελούμε σε αναμονή της έγκρισης για την προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και της Περιφέρειας . Θα χρειαστεί μικρή πίστωση χρόνου για να γίνουν και οι προσλήψεις του προσωπικού», δήλωσε ο κ. Πάλλας.
Στη χθεσινή σύσκεψη αναφέρθηκε και ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Αργύρης.
«Θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για τους αγροτικούς δρόμους που παρουσιάζουν πρόβλημα βατότητας. Επίσης, θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για τον καθαρισμό των χωματερών. Επιβάλλεται να προχωρήσουμε στην προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού για την παρακολούθηση των δασικών περιοχών. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις ώστε να απορροφηθούν τα κονδύλια που θα διαθέσουμε για την προμήθεια καυσίμων για τις εθελοντικές οργανώσεις», δήλωσε ο κ. Ηλίας Αργύρης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.