Η πρόταση του μήνα, Πτυχιακές εργασίες σπουδαστών πυροσβεστικής ακαδημίας

 

14/6/2015

Στην Πυροσβεστική Ακαδημία ( Κάτω Κηφισιά, Αττική ) φοιτούν μεταξύ άλλων και οι Δόκιμοι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος  (Σχολή αντιστοιχούσα ισότιμα  με ΑΕΙ), μέχρι να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο και ύλη  σπουδών  για να ορκιστούν ως νέοι Ανθυποπυραγοί.

Στην ίδια Ακαδημία λειτουργεί, όποτε χρειάζεται, το τμήμα Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης , συνήθως για Ανώτερους Αξιωματικούς.

Όλοι οι ανωτέρω, όπως προβλέπεται από τον οικείο κανονισμό, οφείλουν να υποβάλουν τουλάχιστον μία πτυχιακή εργασία, στα πρότυπα όλων των αντίστοιχων Σχολών της πατρίδας μας.

Αυτές οι πτυχιακές, που εκπονούνται από τους  σπουδαστές και εποπτεύονται από καθηγητές, κατατίθενται στη Σχολή, παρουσιάζονται στο κοινό και από κει και πέρα υπάρχουν στην βιβλιοθήκη της Ακαδημίας, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ.  Για να λάβει γνώση μιας εργασίας οποιοσδήποτε συνάδελφος το επιθυμεί, θα πρέπει να επισκεφτεί την Μεγάλη του Γένους Ακαδημία, ανεξάρτητα πού υπηρετεί. Είτε στον Έβρο  είτε στην Κρήτη είτε στην Κέρκυρα ή Ρόδο, για να μορφωθεί έτι περισσότερο, για να ενημερωθεί σε κάποιο θέμα που κάποιοι άλλοι εντρύφησαν και προήγαγαν κατά  τι , θα πρέπει να διαθέσει χρόνο και χρήμα για να μεταβεί στην Κηφισιά, στην βιβλιοθήκη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Και ερωτώ, ο αφελής :

Δεν θα μπορούσαν  να δημοσιεύονται όλες οι εργασίες, άμα τη ολοκληρώσει αυτών, σε έναν ιδιαίτερο χώρο του πυροσβεστικού διαδικτύου, έτσι ώστε  να καθίστανται κοινωνοί αυτών όλοι οι συνάδελφοι;

Γιατί θα πρέπει μόνον η ΕΑΠΣ (το συνδικαλιστικό όργανο των  Αξιωματικών) να κοινοποιεί μέσα από τον ενημερωτικό και  ενεργό της διαδικτυακό ιστότοπο κάποιες από τις εργασίες;

Είναι τόσο δύσκολο το αυτονόητο, στην σημερινή εποχή;  Είναι τόσο ανυπέρβλητες αυτές οι δυσκολίες, που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση ;

Προσωπικά πάντως, πριν από 5-6 χρόνια, που προσπάθησα να ενημερωθώ σχετικά με κάποια εργασία για τροχαία ατυχήματα, δεν τα κατάφερα. Κατάφερα όμως να παρεξηγηθώ με τον Διοικητή της Ακαδημίας, κατάφερα να επικοινωνήσω με τον επιβλέποντα καθηγητή, (σεβαστοί  καθόλα, αμφότεροι), με τον υπεύθυνο του γρ. εκπαίδευσης σε Αρχηγείο ΠΣ και Ακαδημία, αναφορές επί αναφορών…εργασία όμως ποτέ δεν είδα, αφού αρνήθηκα την λογική να μεταβώ από την Ρόδο στην Ακαδημία επί τούτου.

Η γνώση πρέπει να διαχέεται κι όχι να κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό ερμητικά κλειστό σε βιβλιοθήκες για να μην κλαπεί η πρωτοτυπία της. Πώς θα προαχθεί η επιστήμη, η κοινωνία, ο κόσμος μας  διαφορετικά ;  Οι ασφαλιστικές δικλείδες προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας υπάρχουν. Κοινή λογική όμως;

Γιάννης Γαϊτανίδης

* Την πρόταση του μήνα, επιμελείται ο Ιωάννης Ρέτσιος, αν επιθυμείτε να στείλετε την δική σας πρόταση αναφορικά με θέματα πυρόσβεσης και διάσωσης, μπορείτε να μας την αποστείλετε σε κείμενο Word μέσω του email μας στο fire@fire.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.