Η ΠΕΕΠΣ σε εκδήλωση για την ίδρυση Εθελ. Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι

 

6/6/2012

Σε εκδήλωση για τον Εθελοντισμό και την Αντιπυρική Προστασία, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Π.Υ. Καλαμάτας και τον Εθελοντικό Σύλλογο «Η Αγία Σωτήρα» στο Πεταλίδι, προσκλήθηκε και παρευρέθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 η Π.Ε.Ε.Π.Σ. εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της Μάκη Τσιουγκρή και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Ζέρβα.

Η εκδήλωση αφορούσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου και κύριο θέμα είχε τόσο την ανάδειξη των οφελών που θα έχει η περιοχή στον τομέα της πυροπροστασίας, όσο και την απαιτούμενη ενίσχυση της προσπάθειας αυτής από τους τοπικούς φορείς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θανάσης Ρούμπος καθώς και ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Αφάλης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, αφού παρουσίασε το έργο που έχει γίνει σχετικά με την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου, αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, καθώς και στα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή από την ενέργεια αυτή. Κάλεσε δε, όλους τους φορείς και τους κατοίκους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή, η οποία ξεκίνησε με πρωτεργάτες τα μέλη του εθελοντικού συλλόγου «Η Αγία Σωτήρα», που ήδη έχει να επιδείξει μεγάλο έργο στην περιοχή. Επίσης, τόνισε την αρίστη συνεργασία που έχει ο δήμος με την Π.Υ. Καλαμάτας εξαίροντας τις προσπάθειες του Διοικητή της.

Πατήστε για Μεγέθυνση

Με την σειρά του, ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Πύραρχος Βασίλης Καπέλιος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα οφέλη που απορρέουν από τον πυροσβεστικό εθελοντισμό τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για το Πυροσβεστικό Σώμα. Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρχει μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ Πυροσβεστικής και πολίτη, έτσι ώστε ο ένας να φροντίζει και να βοηθά τον άλλον, προς επίτευξη του κοινού σκοπού, που είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας «Αγία Σωτήρα» Δημήτρης Καρούντζος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Εθελοντισμός και αντιπυρική προστασία – Ιστορικό και δράσεις του συλλόγου», καθώς και ο υποπυραγός Παναγιώτης Παπανικολάου, με θέμα «Εθελοντισμός και Πυροσβεστική Υπηρεσία» παρουσιάζοντας τη νομοθεσία για τον εθελοντισμό στο Π.Σ.

Τέλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. εξέφρασε την χαρά του για την ανάπτυξη της εθελοντικής οικογένειας στο Πυροσβεστικό Σώμα, αναφέρθηκε στις 4ετεις προσπάθειες που κατέβαλε η Ένωση για την δημιουργία του νέου νομικού πλαισίου και επεσήμανε την δυναμική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο εξάμηνο σχετικά με την ίδρυση ακόμα περισσοτέρων Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.