Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βαθμολογία

6/6/2011

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που θεσμοθετήθηκε πριν από σαράντα χρόνια από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., έχει ως στόχο την παγκόσμια ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, που αποτελούν βασικό άξονα δράσης για τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ). Με στόχο να κατανοήσουμε όλοι τη σημασία του περιβάλλοντος στη ζωή μας, αλλά και το ότι η προστασία του αποτελεί συλλογική υπόθεση, ο Σύνδεσμος διοργανώνει πλήθος δράσεων, όπως εθελοντικούς καθαρισμούς και δεντροφυτεύσεις στον Υμηττό, αλλά και επισκέψεις σχολείων στο βουνό, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του περιαστικού δάσους.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας! Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ένα καλό έναυσμα για να κάνουμε τον απολογισμό μας, αλλά και να εντάξουμε στον προβληματισμό μας και το πλάνο εργασίας μας νέες παραμέτρους, όπως είναι η πράσινη οικονομία, το θέμα της φετινής Ημέρας Περιβάλλοντος. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι ημέρα δράσης είναι κάθε μέρα του χρόνου, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στις επόμενες γενεές και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα βιώσιμο πλανήτη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.