Η WIND στηρίζει τους εθελοντές δασοπυροσβέστες!

 

3/6/2012

Η WIND Ελλάς βοηθάει ποικιλότροπα και στηρίζει οικονομικά τα μη κερδοσκοπικά Σωματείο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης. Είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που στη δεκαετία του ΄90 ξεκίνησαν αυτήν την κίνηση προσφέροντας έργο από το υστέρημα του χρόνου τους ώστε να βρίσκονται πάντα εκεί που τους καλεί το καθήκον και το 199 ο αριθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η WIND Ελλάς έχει προσφέρει τεχνικό εξοπλισμό για τις ανάγκες λειτουργίας που είναι τεράστιες και συνεχίζει να βοηθάει τόσο με χορηγίες, όσο και στην κατεύθυνση της δημοσιοποίησης για την εύρεση νέων εθελοντών αλλά και στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.Το Σωματείο, που εδρεύει στη Ροδόπολη, καλύπτει, με τα τρία πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει, τις περιοχές της Κηφισιάς, Εκάλης, Δροσιάς, Διονύσου, Ερυθραίας, Άνοιξης, Αγίου Στεφάνου Κρυονερίου, Σταμάτας και Ροδόπολης.

Το ένα από τα οχήματα τους είναι για δασικές πυρκαγιές, το δεύτερο για αστικές και δασικές και το τρίτο έχει μια μεγάλη δεξαμενή νερού επτά τόνων και λειτουργεί κυρίως ως δότης νερού για τα άλλα δύο οχήματα.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής πρέπει να είναι από 18 έως 55 χρονών, να έχει διαθέσιμο χρόνο και να είναι ευαισθητοποιημένος για το περιβάλλον και τον τόπο στον οποίο ζει.

Από 1 Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η 50μελής ομάδα είναι σε 24ωρη βάση έτοιμοι για επέμβαση. Έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κάνουν όλα τα σεμινάρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που χρειάζεται να γνωρίζουν οι εθελοντές.

Πηγή: www.wind.com.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.