Επίσκεψη της Π.Ε.Ε.Π.Σ στο υπό ίδρυση εθ. πυροσβεστικό κλιμάκιο Σπετσών

 

2/6/2012

Επίσκεψη στις Σπέτσες και συνάντηση με τους εθελοντές που θα στελεχώσουν το υπό ίδρυση Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Μάκη Τσιουγκρή το Σάββατο 19 Μαΐου 2012.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Τσιουγκρής έκανε αναλυτική παρουσίαση του νέου νομικού πλαισίου για τον εθελοντή πυροσβέστη και τον τρόπο λειτουργίας των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων, αναφέρθηκε στον πυροσβεστικό εθελοντισμό όπως αυτός εφαρμόζεται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και τέλος έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο, στους σκοπούς και τους στόχους της Ένωσης. Στη συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν οι παρευρισκόμενοι και ακολούθησε συζήτηση και ανάπτυξη προτάσεων και σκέψεων για την καλύτερη προετοιμασία του κλιμακίου.

Πατήστε για Μεγέθυνση


Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Λυράκης και ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τον τομέα Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Τζιάμος. Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Τσιουγκρή για την παρουσία του και δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη της προσπάθειας αυτής που κατά μεγάλο ποσοστό γίνεται από τους ίδιους τους νέους του νησιού που ήδη προσφέρουν εθελοντικά στην πυροπροστασία.

Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις που θα στεγαστεί το κλιμάκιο και ξενάγηση στο νησί και στις περιοχές που καταστράφηκαν το 2000 και το 2005 από μεγάλες δασικές πυρκαγιές που έκαψαν σχεδόν το 90% του πευκοδάσους.

Από το Γραφείο Τύπου την Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.