Επιστολή Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α., προς τον Υπουργό κ. Ν. Δένδια

 

31/7/2012

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορήθηκα, από διάφορα site και blog, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 στο ”ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, που τιτλοφορείται ”Τιμοκατάλογος και στην Πυροσβεστική – Ποιες υπηρεσίες θα πληρώνουμε”, το Υπουργείο σας μελετά να νομοθετήσει σύντομα την τιμολόγηση υπηρεσιών, κατ΄ αρχήν: α) τις επεμβάσεις σε ασανσέρ για απεγκλωβισμό ατόμων και β) την παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα.

Είναι γνωστόν, ότι ο πανικός και η πίεση της Κυβέρνησης για την εξεύρεση των 11,5 δις, που ζητούν οι δανειστές μας, οδηγεί τους αρμόδιους σε κάθε υπουργείο να προτείνουν διάφορα μέτρα, από τα οποία θα εισρεύσουν στα ταμεία ανάλογα έσοδα. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους να βρούν και θεσπίσουν μέτρα για να ανακαλύψουν – αν δεν τους γνωρίζουν – όσους φοροδιαφεύγουν, να φορολογήσει δίκαια και ανάλογα με τις δυνατότητες τους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά το κεφάλαιο, να δημευθούν οι περιουσίες όσων έκλεψαν το Δημόσιο κ.α, στο υπουργείο σας, κάποιοι αδαείς και επικίνδυνοι να υπηρετούν σε σημαντικές θέσεις της ιεραρχίας του Σώματος ή των υπηρεσιών του υπουργείου σας, σας συμβούλευσαν να θεσπίσετε την προαναφερόμενη τιμολόγηση παροχής υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. Ο ανωτέρω χαρακτηρισμός τους, είναι μάλλον επιεικής, δεδομένου ότι σας παγιδεύουν και εκθέτουν, αφού προτείνουν για προώθηση προς θέσπιση μέτρα ”επαχθή” για τους φορολογούμενους πολίτες, που είναι αντίθετα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Οι όποιοι λοιπόν σύμβουλοί, σας εισηγήθηκαν τα ανωτέρω μέτρα προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με έσοδα, αγνοούν, κι γι΄ αυτό κρίνονται επικίνδυνοι, το Ν.Δ. 3563/1956 >, που ίσχυσε μέχρι το 2010, καταργούμενο με τον Ν. 3842/2010 άρθρο 22. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το άρθρο 3 αυτού, στις μεταβιβάσεις ακινήτων, οι συναλλασσόμενοι πολίτες φορολογούνται για να ιδρυθεί και λειτουργήσει μια Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δηλαδή το Κράτος φορολογεί τους πολίτες για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες αναφέρονται ρητά στον οργανωτικό της Νόμο και ειδικότερα στον Ν. 3511/2006, άρθρα 1 και 2, που αναφέρονται στην αποστολή και αρμοδιότητές του. Εν προκειμένω ορίζεται: >. Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 >, ενώ κατά το άρθρο 1 παρ. >.

Κύριε Υπουργέ,
Αν τελικά και μετά από τα προαναφερόμενα υιοθετήσετε τις ανωτέρω προτάσεις και τιμολογήσετε υπηρεσίες, που ανάγονται και εμπίπτουν στο έννομο αγαθό >, ως αρμοδιότητα του Π.Σ, γιατί το κράτος υποχρεούται να το παρέχει αδαπάνως για τους φορολογούμενους πολίτες, πέραν του ότι θα επιβαρύνετε οικονομικά με νέα μέτρα τους πολίτες, που έχουν πληρώσει προκαταβολικά στο κράτος τις υπηρεσίες του Π.Σ, όταν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να τις ζητήσει, μακροπρόθεσμα προχωράτε ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του Π.Σ, κάτι που το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε και στο παρελθόν, το 2004, με την ενοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά οπισθοχώρησε άτακτα – φυσικά με ”εργασιακές απώλειες” αρκετών συναδέλφων – υπό το βάρος του επικοινωνιακού φόβου και πολιτικού κόστους, καθώς και τις μέρες της πρόσφατης κυβέρνησής του, όπου ”απογύμνωσε” το Σώμα από προσωπικό και εξοπλισμό και μέσα, κι αυτό φαίνεται και την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Αφήστε λοιπόν το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του, όπως και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ε.Δ, να παρέχουν, όπως επιτάσσει ο Συνταγματικός Νομοθέτης, τις υπηρεσίες τους αδαπάνως προς το κοινωνικό σύνολο, αφήστε τις αποδοχές των εν ενεργεία και αποστρατεία στα κατώτατα όρια, που τα τελευταία έτη τις φτάσατε με τις πολιτικές σας οι Κυβερνήσεις της χώρας και ανακαλύψτε άλλους τρόπους, μέσα και πόρους για περιστολή δαπανών, όπως περικοπές στις ”υψηλές” αποδοχές και συντάξεις των βουλευτών, που συνεχίζουν να προκαλούν το αίσθημα της αδικίας του χαμηλόμισθου και συνταξιούχου. ”Κάτω λοιπόν τα χέρια” από το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του με πολιτικές έκνομες και αντισυνταγματικές, που αποβαίνουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.-


Με σεβασμό

Ανδριανός Γ. Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος Π.Σ,ε.α.

Πηγή: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.