Π.Κ. Κυθήρων «Διάσωση σε τροχαία ατυχήματα»

 

16/6/2015

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων με θέμα «Διάσωση σε τροχαία ατυχήματα» στις 12/06/2015 και στο οποίο συμμετείχε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό.
Το σεμινάριο περιελάμβανε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση πάνω στην αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων όπου εμπλέκονται κυρίως μικρά επιβατηγά οχήματα και στην οργάνωση της διασωστικής επιχείρησης για απεγκλωβισμό τραυματιών που επεμβαίνουν σε αυτά.
Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η σωστή χρήση και η εξοικείωση του πυροσβεστικού προσωπικού με τον διασωστικό εξοπλισμό καθώς και η εκμάθηση βασικών τεχνικών απεγκλωβισμού τραυματιών από τροχαία ατυχήματα.

 

 

Το σεμινάριο οργανώθηκε από τον Ανθυποπυραγό Μαρινόπουλο Πέτρο που υπηρετεί στο Π.Κ. Κυθήρων.
Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Βάρδα Χρήστο και Παναγιώτη για την παραχώρηση οχήματος, αφού χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της πρακτικής εκπαίδευσης.
Η Υπηρεσία μας συγχαίρει για την πρωτοβουλία και την ολοκλήρωση αυτής της δράσης όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά τους προτρέπει να συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον την εκπαίδευση για την καλύτερη και ασφαλέστερη εκτέλεση των υπηρεσιακών υποχρεώσεών τους.

 

 
Πηγή :  www.facebook.com

1 Comment

 1.  

  Συγχαρητήρια για την πολύ ωραία εκπαιδευτική προσπάθεια. Μολονότι βρισκόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, ο παλμός της εκπαίδευσης δεν χτυπά μόνο στα κλασικά αντικείμενα που θα περίμενε κανείς… Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπω να επιχειρείται πριόνισμα παρμπρίζ με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και ιδίως με μάσκα ημίσεως προσώπου κ διηθητικά φίλτρα! Αυτό δείχνει αλλαγή στάσης και μια κουλτούρα ασφάλειας να αναπτύσσεται.
  Και πάλι μπράβο σας. Ας αποτελέσουν οι εικόνες αυτές πρότυπο μίμησης και για τους υπόλοιπους.
  Με εκτίμηση
  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.