Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα

 

25/7/2012

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, υποδέχθηκε στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Βύρωνα, κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα, παρουσία εθελοντών, τα στελέχη της Παναττικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων Κώστα Καλογράνη (συντονιστή) και Ιάκωβο Αλαβάνο.

Κατά της διάρκειας της χθεσινής συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ ενημέρωσε τα στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων για τα θέματα του Υμηττού, επισημαίνοντας ότι ενώ ο ΣΠΑΥ και οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας των Δήμων –μελών του είναι έτοιμοι επιχειρησιακά να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές, ο Σύνδεσμος δεν έχει λάβει ακόμη ούτε την ανεπαρκή προβλεπόμενη κρατική επιχορήγηση για πολιτική προστασία.

Πατήστε για Μεγέθυνση

Παράλληλα, κανένας κρατικός φορέας πλην του ΣΠΑΥ δεν έχει προχωρήσει σε καθαρισμούς της εύφλεκτης βιομάζας (αποψίλωση ξηρών χόρτων) στον Υμηττό.
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο 15ετές αίτημα ασφάλισης των εθελοντών πυροσβεστών από την πολιτεία: «Από τη στιγμή που υπάρχουν μέλη πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων, που λαμβάνουν εκπαίδευση από το Πυροσβεστικό Σώμα και αντιμετωπίζουν ουσιαστικούς κινδύνους σε περίπτωση πυρκαγιάς, η ασφάλισή τους από την πολιτεία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη».

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413, Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.