Διεθνής Διημερίδα και Άσκηση Δια Πυρός στην Ηλεία

 

18/6/2015

Διεθνής Διημερίδα με θέμα: «Μεγάλες Δασικές Πυρκαγιές: πρόληψη, καταστολή, αποκατάσταση και διδάγματα από τις Μεγαπυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, οκτώ χρόνια αργότερα» καθώς και άσκηση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015», έλαβε χώρα μεταξύ 19 και 21 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και στην περιοχή Λάλα Ηλείας, με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων από επτά χώρες (Κύπρος, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία).

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο οργανωτικός σχεδιασμός και συντονισμός υλοποιήθηκε από το Γραφείο του Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Η Διημερίδα είχε ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων. Στο πλαίσιο αυτό προσκεκλημένοι ανέλυσαν πτυχές του καταστροφικού καλοκαιριού 2007.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, καθώς και ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Νικολακόπουλος, ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Α.Δ.Π.Δ.Ε.& Ι., εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των εμπλεκόμενων φορέων, εθελοντές και πλήθος κόσμου.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.