Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του του Ε.Ε.Σ στις φωτιές της Πάτρας

 

20/7/2012

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούύστερα από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012, κλήθηκε να συνδράμει στο έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και των λοιπών αρχών που επιχειρούσαν στη μεγάλη δασική πυρκαγιά στις περιοχές Σελλών, Αργυράς, Καστριτσίου, Πλατανίου και Δρεπάνου.

Τρεις διμοιρίες Εθελοντών Διασωστών με πλήρη διασωστικό, υγειονομικό εξοπλισμό, μέσα αυτοπροστασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και την υποστήριξη διασωστικών οχημάτων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ενός ασθενοφόρου (διασωστική μονάδα), συμμετείχαν από κοινού με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ε.Μ.Α.Κ στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, στην εκκένωση περιοχής που κινδύνευε στο Κάτω Καστρίτσι και στη λήψη μέτρων ασφαλείας των πολιτών.

Επίσης, ομάδα Εθελοντών μας, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος τραυματίστηκε ύστερα από πτώση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επιπλέον παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε όσους το είχαν ανάγκη σε περιστατικά εγκαυμάτων, παθολογικής φύσης και άλλων τραυματισμών.

Οι δυνάμεις των Διασωστών μας, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και ενώ η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση, ανασυντάχθηκαν και οι απαιτούμενες δυνάμεις συνέχισαν να επιχειρούν στην περιοχή μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραμένει σε διαρκή επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης στην οποία κληθεί να προσφέρει.

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.