ΕΚΑΒ: Διακομιδές στην τύχη τους και στην διακριτική ευχέρια των εμπλεκομένων

 

18/7/2012

Την κατάσταση των ασθενοφόρων και της Πάτρας την γνωρίζουμε. Φθαρμένα ελαστικά, κινητήρες που δεν συντηρούνται, ακόμη και οροφές που στάζουν όταν βρέχει μας έχουν καταγγελθεί. Τα υλικά τα οποία πρέπει να διαθέτει κάθε ασθενοφόρο είναι επίσης μια άλλη ιστορία και επίσης τα αναλώσιμα έχουν τη δική τους ιστορία που τα πληρώματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Ο κύριος Βαγγέλης Κωνσταντινόπουλος είναι χειρούργος, βασικό μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ και καλείται να επέμβει τα πρώτα και πιο καίρια λεπτά που έχει συμβεί το κακό. Ο ίδιος ξεσπάει και καταγγέλει την επικίνδυνη εως εγκληματική λειτουργία όλων όσοι εμπλέκονται στη διακομιδή των τραυματισμένων.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά και στο pelop.gr τα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών είναι σχεδόν καθημερινά. “Εχουν υπάρξει περιπτώσεις που εγώ ο ίδιος ενημερώνω το εφημερεύον νοσοκομείο να έχουν σε ετοιμότητα φορείο και τραυματιοφορέα, όπως επίσης και γιατρό καθώς το περιστατικό είναι σοβαρότατο και όταν φθάνουμε στο νοσοκομείο δεν μας περιμένει ούτε το φορείο, ούτε ο τραυματιοφορέας, ούτε καν γιατρός”, μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος ήταν αυτός που σήκωσε από το έδαφος και τον Θανάση Λαζανά. Ο Θανάσης είχε χτυπηθεί φαινομενικά τον θώρακα και είχε ρήξη πνεύμονα. Αυτό αντιμετωπίστηκε επι τόπου με θωρακοτομή και στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Πόσο γρήγορα διαγνώστηκε ότι είχε ρήξη και στο συκώτι από το αμβλύ μαχαίρι που τον χτύπησε με φορά από πάνω προς τα κάτω; Είναι ερωτηματικά που ο καθένας μπορεί να κάνει ωστόσο είναι ζητήματα ζωης και θανάτου που δεν μπορούν να αψηφώνται…

Γιάννης Πομώνης

Πηγή: www.pelop.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.