Βριλήσσια :Eκπαίδευση στις δασικές πυρκαγιές.

 

22/6/2015

Το Σάββατο 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Πυροφυλάκιο Βριλησσίων,  εκπαίδευση βασικών γνώσεων στις δασικές πυρκαγιές, απο τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Παλλήνης, προς την εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων.

Η εκπαίδευση προγραμματίστηκε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας   και τον διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού σταθμού , και έλαβε χώρα στο πυροφυλάκιο που διαθέτει ο Δήμος στα ‘Ανω Βριλήσσια. Η εκπαίδευση ανατέθηκε στον Πυρονόμο του Σταθμού κο Λιάκο Νικόλαο, ο οποίος ανέπτυξε τις  βασικές γνώσεις στις δασικές πυρκαγιές , σε θεωρητικό και πρακτικό τμήμα.

Παρόντες  ήταν οι εθελοντές Γιώργος Μάρκογλου, Στέλιος Ανεμογιάννης, Τάσος Γάτος, Πανταζής Ευαγγέλου, Μανώλης Κοκκίνης, Παναγιώτης Μαντζαράκης, Κώστας Μουστάκας, Σπύρος Ταμίας, Παναγιώτης Κατσούγκρης , Λεωνίδας Μάρκογλου , οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Τάσος Βιρβίλης και Αλέκος Κοντομάρης, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Μαυραγάνης και ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού σταθμού κος Καρακώστας.

Το θεωρητικό τμήμα, κινήθηκε  γύρω απο τις μορφές πυρκαγιών, ιστορική αναδρομή πυρκαγιών του τομέα, ανάπτυξη οχημάτων, κινδύνους και προφυλάξεις, και τρόποι διαβίβασης στους ασυρμάτους.

Στο πρακτικό τμήμα διετέθη όχημα απο τον 12ο Σταθμό, με πλήρωμα εθελοντή και επαγγελματία του Σώματος, όπου παρουσίασε ο κος Λιάκος τρόπους ανάπτυξης σωληνών και εγκαταστάσεων.

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο πρακτικό τμήμα προς την ομάδα, με διάθεση οχήματος απο τον Σταθμό,με σκοπό αναλυτικότερης παρουσίασης εργαλείων και εγκαταστάσεων.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες, Συμεών Μπανός

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.