Εποχιακοί πυροσβέστες δασικών πυρκαγιών κερδίζουν οφέλη για την υγεία

 

17/7/2012

Οι εποχιακοί πυροσβέστες της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να αγοράσουν την ασφάλεια υγείας που προσφέρεται στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους εργασίας πλήρους ωραρίου. Οι Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν στη Denver Post της Τρίτης ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δώσει οδηγίες στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να αρχίσουν να προσφέρουν στους εποχιακούς πυροσβέστες της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ την δυνατότητα να αγοράσουν ομοσπονδιακά οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με μια οδηγία που αναμένεται σύντομα να δοθεί από το Γραφείο της Διεύθυνσης Προσωπικού, οι εποχιακοί πυροσβέστες θα έχουν αυτή την επιλογή έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.
Στα τέλη του Μαΐου, ο εποχικός πυροσβέστης John Lauer ξεκίνησε μια αναφορά στο Change.org, που έχει κερδίσει περισσότερες από 125.000 υπογραφές.

Ο Lauer, δήλωσε ότι η πρόωρη γέννηση του γιου του συναδέλφου του – και τα 70.000 δολάρια σε ιατρικά έξοδα που ακολούθησαν – ώθησαν την ενέργεια του αυτή.
Ενώ το νοσοκομείο χάρισε τελικά τα περισσότερα νοσήλια του πυροσβέστη Nathan Ochs και της συζύγου του Constance Van Kley μετά τη γέννηση του γιου τους, Rudy, το 2008, ο Lauer και το ζευγάρι προσπάθησαν να βοηθήσουν τους άλλους συναδέλφους σε μια παρόμοια κατάσταση.

“Δεν μπορούσα πια να στέκομαι άπραγος και να παρακολουθώ τους γονείς του βαφτισιμιού μου να υποφέρουν χωρίς ασφάλιση υγείας”, δήλωσε ο Lauer σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από την Εθνική Ομοσπονδία των ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

Ο Lauer δήλωσε στο Associated Press ότι έμεινε “έκπληκτος” από την ταχύτητα της απόφασης.
Πραγματικά πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά σε πολλές ζωές ανθρώπων, είπε.
Μετά τη συγκίνηση που ένιωσε από τους πυροσβέστες που μάχονται στο Waldo Canyon Fire, τους οποίους γνώρισε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Colorado Springs, ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε στο υπουργικό συμβούλιό του ότι ήθελε να “βρεθεί μια λύση” στο δίλημμα, σύμφωνα με την αναφορά στο Denver Post.

Επειδή οι εποχιακοί πυροσβέστες δεν είναι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης της Δασικής Υπηρεσίας στις ΗΠΑ, επί του παρόντος δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ομοσπονδιακή ασφάλιση υγείας.

Ενώ οι πυροσβέστες καλύπτονται από την αποζημίωση εργαζομένων, εάν τραυματιστούν εν ώρα εργασίας, προβλήματα υγείας που εμφανίζονται εκτός εποχής δεν καλύπτονται, αλλά ούτε και οι οικογένειές τους.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι εποχιακοί πυροσβέστες αποτελούν περισσότερους από το ήμισυ των 15.000 πυροσβεστών δασικών πυρκαγιών που υπάρχουν σήμερα σε ομοσπονδιακή μισθοδοσία.

Μετάφραση Ελεύθερη απόδοση για το Fire.gr, Στέλλα Ζαργάνη

Πηγή: www.firehouse.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.