1η Πιστοποιημένη εκπαίδευση πυροσβεστών στην Βασική Υποστήριξη Ζωής

 

9/7/2012

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, η 1η πιστοποιημένη εκπαίδευση Πυροσβεστών στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS), που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 21 Πυροσβέστες (16 Εθελοντές, 3 Μόνιμοι και 2 Πενταετούς Υποχρέωσης) καθώς και 2 στελέχη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Το σεμινάριο περιελάμβανε 6ωρη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση θύματος καρδιακής ανακοπής, καθώς και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Την εκπαίδευση υλοποίησαν 12 πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης

Και στους 23 εκπαιδευόμενους, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των προαπαιτούμενων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, χορηγήθηκε πιστοποιητικό Ανανήπτη (BLS-AED Provider) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Στόχος της Π.Ε.Ε.Π.Σ., μετά το καλοκαίρι, είναι να διοργανωθούν και άλλες παρόμοιου τύπου εκπαιδεύσεις τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Πατήστε για Μεγέθυνση

Πηγή:
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.