Δύο λεπτά με μια Εθελόντρια γυναίκα πυροσβέστη

 

6/7/2012

Η MacKenzie Kelly είναι μια κλινική κτηνίατρος στο Νοσοκομείο Banfield για κατοικίδια την ημέρα, αλλά τη νύχτα μεταμορφώνεται σε ένα από τα μοναδικά θηλυκά εθελοντών πυροσβεστών σ’ όλη την πόλη. (Ζήτησε να μην αποκαλύψουμε ακριβώς σε ποιό προάστιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Austin είναι εθελόντρια.)
Η Christine Acker, δημοσιογράφος της εφημερίδας του Austin, “That Other Paper”, κάθισε με την MacKenzie για να μάθει για την εθελοντική πυρόσβεση και πώς είναι να είσαι μια από τις λίγες γυναίκες στον τομέα.

That Other Paper: Πώς μπήκες στην εθελοντική πυρόσβεση, ιδιαίτερα ως γυναίκα;

MacKenzie Kelly: Το χρησιμοποίησα ως έναν άλλο τρόπο για να ξεφύγω από τους γονείς μου όταν ήμουν στο λύκειο. Έπαιρνα μαθήματα για την υγεία και την επιστήμη και είδα μια δημοσίευση σχετικά με την πυρόσβεση στο πρόγραμμα Explorer, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ενημερώνει μαθητές λυκείου για εναλλακτικές επαγγελματικές σταδιοδρομίες. Ήθελα να το εξερευνήσω, διότι σκέφτηκα ότι θα ήταν πραγματικά ωραίο.

T.O.P: Τι συνεπάγονταν να συμμετάσχεις σε αυτή την εθελοντική ενασχόληση με την πυρόσβεση;

MK: Βασικά, μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα συναντιόμασταν με την πυροσβεστική υπηρεσία πριν το κάνουν οι πραγματικοί εθελοντές. Εμείς θα κάναμε την ίδια εκπαίδευση με τους πραγματικούς εθελοντές πυροσβέστες, το οποίο ήταν διασκεδαστικό. Έπρεπε να οδηγηθούμε έξω από το σταθμό της πυροσβεστικής, στα πυροσβεστικά οχήματα. Εμείς δεν θα παίρναμε πραγματικές κλήσεις, αλλά ήμασταν σε θέση να βοηθήσουμε στις κλήσεις. Αυτό με έκανε να θέλω να γίνω πραγματική εθελοντής πυροσβέστης.

T.O.P: Τι συμπεριλαμβάνεται στην εκπαίδευση για να γίνει κάποιος εθελοντής πυροσβέστης;

MK: Πρέπει να κάνεις πολλές ώρες βασική εκπαίδευση πυροσβέστη. Είναι ως επί το πλείστον χειρονακτική εργασία. Κάναμε πράγματα, όπως σήκωμα της σκάλας – τον σωστό τρόπο για να σηκώσεις μια σκάλα και πώς να τη δέσεις, ώστε να μην πέσει πάνω σε κάποιον. Κάναμε εκπαίδευση αυτόνομης αναπνευστικής συσκευής. Έπρεπε να μάθουμε να τη βάζουμε σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αφού τελείωσα την κατάρτιση, μου έδωσαν ένα φωνητικό βομβητή (pager) και θα μπορούσα να απαντώ στις κλήσεις.

T.O.P: Υπήρχαν κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις δύναμης ή κάτι τέτοιο;

MK: Δεν νομίζω. Είχαμε να κάνουμε ό, τι οι και οι άντρες.


Φωτογραφία απο την πρώτη πυρκαγιά που πήγε η Εθελόντρια MacKenzie
courtesy MacKenzie Kelly / all rights reserved

T.O.P: Έπρεπε να σύρετε άνδρες βάρους 90 κιλών ή κάτι τέτοιο;

MK: Χρειάστηκε να σύρω ένα ομοίωμα μια φορά. Τα αγόρια μου έλεγαν, “Πάμε, πυροσβέστη Kelly! Έλα!”, Και γι ‘αυτό τον έβγαλα από τη φωτιά με κάποιο σχοινί. Χρησιμοποίησα τον “California Love Knot.”

T.O.P: Άρα, έχετε πάει ποτέ σε πραγματική φωτιά;

MK: Ω, ναι. Έχω πάει σε πέντε ή έξι πυρκαγιές. Η πρώτη φωτιά μου ήταν αμέσως μετά που έγινα εθελόντρια. Ήμασταν σε μια συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας, άρα όλοι οι εθελοντές ήταν εκεί, περίπου 20 από εμάς συν το τακτικό προσωπικό. Ακούσαμε την αναγγελία συμβάντος που σήμαινε ότι πήραμε μια κλήση και στη συνέχεια ακούσαμε, “Επιβεβαιώθηκε φωτιά σε κτίριο” και τη διεύθυνση του σπιτιού. Όλοι σηκώθηκαν ταυτόχρονα και έτρεξαν στα φορτηγά. Έκατσα στο Διασωστικό όχημα στην θέση του επικεφαλής εξόδου και ήμουν υπεύθυνη στο να κοιτάζω από το παράθυρο δεξιά για να βεβαιωθώ ότι δεν έρχονταν αυτοκίνητα. Το πυροσβεστικό όχημα πήγαινε με 70 μίλια την ώρα σε δρόμο, που η μαμά μου συνήθιζε να πηγαίνει με 30. Ο τρόπος που τα φώτα “αντανακλούσαν” πάνω στα κτίρια και ο τρόπος που οι άνθρωποι κοιτούσαν προς τα εσένα και απλά σταματούσαν τα αυτοκίνητά τους – ήταν καταπληκτικό.

Μπορούσαμε να δούμε τη φωτιά από ένα τετράγωνο μακριά. Είχαμε μια συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας με τις άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες, ότι επειδή είμαστε όλοι “κάπως μικροί”, βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Όλα τα φορτηγά μας ήταν εκεί και αρκετά από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες. Ήταν τρελό. Η ιδιοκτήτρια της οικίας έμαθε για τη φωτιά όταν ήταν στο πάνω όροφο χρησιμοποιώντας την ντουλάπα της, που ήταν ακριβώς δίπλα στην καμινάδα, και είπε “Είναι πραγματικά πολύ ζεστά εδώ μέσα,” και εκείνη την ίδια στιγμή, οι γείτονές της ήταν κάτω, χτυπώντας της την πόρτα λέγοντας “Το σπίτι σας καίγεται!”

T.O.P: Ουαου (επιφώνημα έκπληξης).

MK : Ναι. Προσπαθώ να δουλέψω για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Austin με πλήρη απασχόληση στις 30 Αυγούστου. Η διαδικασία δοκιμής του Austin είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες διαδικασίες δοκιμών, επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προσπαθήσουν. Πέρυσι, όταν δοκίμασα εκεί ,υπήρχαν περίπου 2.000 άτομα. Νοίκιασαν το συνεδριακό κέντρο του Austin και δημιούργησαν πίνακες (κατάταξης). Σε βάζουν να περάσεις μια γραπτή δοκιμασία. Αν περάσεις το γραπτό τεστ, περνάς σωματική δοκιμή. Αν περάσεις το σωματικό τεστ, σε βάζουν να κάνεις κάποιο είδος δοκιμής ανιχνευτή ψεύδους. Είναι πολύ έντονο.

T.O.P: Έχετε αντιμετωπίσει οποιαδήποτε διάκριση λόγω φύλου;

MK: Καθόλου. Όλοι πειραζόμαστε μεταξύ μας, αλλά ποτέ κάτι κακό. Μου φέρονται σαν να είμαι η μικρή αδελφή τους.

T.O.P: Ποιο είναι το αγαπημένο σας “κομμάτι” της εθελοντικής πυρόσβεσης;

MK: Το καλύτερο μέρος μακράν είναι η δημόσια εκπαίδευση που επιλέγω για να συμμετέχω. Λέω στα παιδιά για την πυρασφάλεια και με ακούν πραγματικά! Αυτό είναι καλύτερο για μένα από την κατάσβεση πυρκαγιών. Κάποτε, όταν έβαζα τη στολή μου, ένα κορίτσι φώναξε, “Έ ι κυρία, δεν μπορούν τα μαλλιά σας να πιάσουν φωτιά;”

Μετάφραση Απόδοση στα Ελληνικά για το Fire.gr, Στέλλα Ζαργάνη
Πηγή: thatotherpaper.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.