Η δασοπροστασία, η αντιμετώπιση πυρκαγιών και η αναβάθμιση των ορεινών όγκων στο επίκεντρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας

 

25/6/2015

Οι δυνατότητες ανάπτυξης των ορεινών όγκων και η αναβάθμιση των δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η δασοπροστασία, το σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και ο δασικός τουρισμός θα τεθούν προς συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος Αναστασία Τογιοπούλου, η 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 3 μ.μ., στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).

«Ο βασικός στόχος με τη συζήτηση του μεγάλου αυτού κεφαλαίου των δασών και δασικών εκτάσεων, είναι η προσπάθεια διατύπωσης υπεύθυνων προτάσεων για την αναβάθμιση και προστασία των δασών της Περιφέρειάς μας, εξετάζοντας τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα και γενικότερα τους παράγοντες που είναι συνδεδεμένοι με την σημερινή κατάσταση των υποβαθμισμένων δασών μας, και πως μέσα από αυτό θα έχουμε ανάπτυξη κυρίως των ορεινών όγκων της περιφέρειάς μας αλλά και γενικότερα της χώρας μας» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος και θα είναι ο εισηγητής του πρώτου θέματος που αφορά στις δυνατότητες ανάπτυξης των ορεινών όγκων και στην αναβάθμιση των δασών.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση για το σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών που έχει εκπονηθεί ανά κατηγορία κινδύνου και περιγράφει όλες τις φάσεις κινητοποίησης του μηχανισμού της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ενώ περιλαμβάνει επίσης τα επιμέρους μνημόνια των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας που αφορούν προσωπικό, μέσα και υλικά που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου περιλαμβάνεται, επίσης, η έγκριση της 2ης τροποποίησης του ετήσιου επενδυτικού προγράμματος 2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτούμενου από τους Κ.Α.Π. και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και η έγκριση πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων/μελετών στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.

Πηγή : www.thebest.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.