Προσλήψεις 15 πυροφυλάκων και ετοιμότητα για ενδεχόμενο πυρκαϊάς

 

25/6/2015

Με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα προσλαμβάνονται 15 εργάτες πυροπροστασίας, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από 1-7-2015 έως 31-8-2015 σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. Έργο των παραπάνω είναι η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής των αναφερόμενων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στις οποίες θα απασχολείται ο καθένας με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως: -απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμους, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια και γενικότερα άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς -παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο, καθώς και άμεση αντιμετώπιση αυτών.

Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα -επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής, έπειτα από εντολή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων και δράσεων θα γίνεται σε συνεργασία με τους προέδρους/εκπροσώπους κάθε Κοινότητας, τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου. Η παρουσία θα είναι καθημερινή με συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών και θα υπογράφεται η έναρξη και η λήξη της εργασίας. Επίσης, με άλλη απόφαση του δημάρχου ορίσθηκαν υπάλληλοι του Δήμου υπεύθυνοι κατά το μήνα Ιούλιο για την οδήγηση συγκεκριμένων οχημάτων, με σκοπό την καλύτερη απόκριση του Δήμου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το συντονισμό των υπηρεσιών και την ετοιμότητα για οδήγηση των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου (όταν αυτό ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας). Με την ίδια απόφαση ορίσθηκαν και χειριστές μηχανημάτων έργων (πυρόσβεσης).

Πηγή : www.tharrosnews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.