Ανακοίνωση απο την ΕΥΠΣΡΔ

 

2/7/2015

Στις 30-06-2015 και περί Ω/ 23:00′ οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κλήθηκαν από το  Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), να συμμετάσχουν σε ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης προσώπων τρίτων χωρών που επιχειρώντας να εισέλθουν στην χώρα εγκλωβίστηκαν στην βραχονησίδα Αλιμνιά, νησί του Αιγαίου, το οποίο βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Χάλκης, στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.

Επιδείξαμε με επιτυχία και αυτοθυσία το ανθρωπιστικό και επιχειρησιακό μας πρόσωπο ανταποκρινόμενοι στο καθήκον μας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ( μεταφορά στο χώρο των επιχειρήσεων με σκάφος του Λιμενικού Σώματος  χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε ). Τελικώς από τους συνολικά 100 συνανθρώπους μας, χρειάστηκε η συνδρομή της υπηρεσίας μας σε συνολικά 10 από αυτούς ( παιδιά , ηλικιωμένοι, τραυματίες και ασθενείς) που είχαν παραμείνει σε δύσβατο σημείο του νησιού.

Όμως με αφορμή αυτού του συμβάντος και επειδή οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας μας καλούνται να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις περίπλοκες και ιδιαίτερα δύσκολες, αφού δεν γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν στο χώρο επέμβασης, ζητάμε σε ανάλογες περιπτώσεις επέμβασής μας να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ειδικότερα ζητάμε την συμμετοχή του ΕΚΑΒ και την συνοδεία από κατάλληλα εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό. Επίσης ζητάμε την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή μεταφορά μας στο χώρο των συμβάντων.

Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος είναι έτοιμοι να προσφέρουν με αυτοθυσία κάθε αναγκαία βοήθεια σε διακινδυνεύοντες συνανθρώπους μας, ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία έχει κάθε υποχρέωση να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά τις επιχειρήσεις.

 

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Χατζηκυριάκος Ιωάννης
Δημητρακόπουλος Ιωάννης

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Εθ. Δωδεκανήσων 44, Αθήνα, Τ.Κ. 105 53,

Τηλ: 22411-16522

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Email

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.