Υγειονομική και Διασωστική κάλυψη του 9ου Olympus Marathon

 

1/7/2012

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανέλαβε την Υγειονομική και
Διασωστική κάλυψη
του 9ου Olympus Marathon, που διεξήχθη στον Όλυμπο στις 24 Ιουνίου 2012. Για την κάλυψη των αναγκών του αγώνα συμμετείχε και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.

Συνολικά έλαβαν μέρος 42 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες από την Κατερίνη & 18 από Θεσσαλονίκη, τοποθετημένοι σε όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα στον ορεινό όγκου του Ολύμπου.

Δημιουργήθηκαν δυο (2) Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών και πέντε (5) σταθμοί επικοινωνιών Ρ/Τ.

Χρησιμοποιήθηκαν 1 ασθενοφόρο του τμήματος Θεσσαλονίκης, 5 VHF Mobile, 30 VHF φορητά, 4 Σανίδες ακινητοποίησης, 1 Basket stretcher, 1 Scoop
Stretcher, 1 Στρώμα Πολυτραυματία, 3 Εξωτερική Αυτόματοι Απινιδιστές, Φαρμακεία TRAUMA και Φαρμακεία BLS – O2.

Αντιμετωπίστηκαν
πάνω από 100 περιστατικά από τα οποία τα 3 χρειάσθηκε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά από ενημέρωση του κέντρου επικοινωνιών, για οξύ καρδιολογικό πρόβλημα που παρουσιάσθηκε σε 37χρονο ορειβάτη (όχι αθλητή) στην περιοχή Γκορτσι, 2 Ομάδες Εθελοντών Σαμαρειτών έσπευσαν πρώτοι στο τόπο του περιστατικού, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή. Ακολουθήθηκε άμεσα όλη η διαδικασία ανάταξης του θύματος, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Ακολούθησε η μεταφορά του θύματος και η παράδοσή του στην ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β..

Κατά γενική ομολογία διοργανωτών, αθλητών και παρευρισκομένων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για μία ακόμη φορά εντυπωσίασε με την άψογη παρουσία του, τη σωστή οργάνωση, την ετοιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα την οποία επέδειξε στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών .

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013, ΓΙΑ ΤΟΝ 10Ο OLYMPUS MARATHON.

Πηγή: www.samarites.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.