Γιαννάκος Βασίλης

 

Ο Βασίλης Γιαννάκος γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Από το 2002 ως το 2010 υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος ως Εθελοντής Πυροσβέστης. Το 2008 προήχθη στον βαθμό του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη. Το διάστημα 2003 – 2011 εργάστηκε στο Πυρ/κό Σώμα ως Συμβασιούχος Πυροσβέστης. Από το 2012 υπηρετεί ως Πυρ/στης Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Έχει υπηρετήσει σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Κλιμάκια σε Γιάννενα, Μέγαρα και στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία πήρε την ειδικότητα του Πυροσβέστη και ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση της Σχολής Πυροσβεστών Πολεμικής Αεροπορίας (Σ.ΠΥ.Π.Α.) όπου μεταξύ των άλλων αντικειμένων εκπαιδεύτηκε και στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και ατυχημάτων πολεμικών / πολιτικών αεροσκαφών και πυρκαγιών πυρομαχικών. Επίσης, κατά την θητεία του στο Π.Σ. έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις πάνω σε πυρκαγιές και επεμβάσεις σε τροχαία ατυχήματα, διοργανωμένες τόσο από το Π.Σ. όσο και από άλλους φορείς, και έχει συμμετάσχει στην αντιμετώπιση μεγάλων συμβάντων ποικίλης φύσεως (πτώση Ήλιος 522 στο Γραμματικό το 2005, πυρκαγιά Πάρνηθος 2007, δασικές πυρκαγιές Αν. Αττικής 2009, διάφορα μεγάλα αστικά συμβάντα κ.α.)

Είναι συνεργάτης και συντονιστής στο μεγαλύτερο Ελληνικό portal πυρόσβεσης και διάσωσης, το Fire & Rescue News. Κύρια ενδιαφέροντά του αποτελούν η φωτογραφία, η τεχνική διάσωση και η αυτόνομη κατάδυση.

Προσωπική ιστοσελίδα: www.yiannakos.gr
Επικοινωνία: photography@yiannakos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.