Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στη «Σόφτεξ»

 

11/7/2015

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Softex» μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις, στο τμήμα παραγωγής του εργοστασίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Βιομηχανίας Τύπου και Χάρτου. Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά είχε αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο εργαζομένων αλλά και το σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμα ότι: «Ανήκουμε σε αυτούς που δεν πιστεύουν στην “κακιά στιγμή”, αφού όπως αποδεικνύεται υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στην πυρασφάλεια αλλά και στα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Η εργοδοσία δεν έκανε τίποτε για τις σοβαρές ελλείψεις παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί κατ’ επανάληψη γι’ αυτές από το σωματείο και την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων δεν είναι στην προτεραιότητα των εργοδοτών αλλά και των κυβερνήσεών τους όταν θίγεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους της “Softex” να μη βασιστούν στις όποιες δεσμεύσεις της εργοδοσίας, αλλά με ενότητα, δίπλα στο σωματείο τους, να οργανώσουν την πάλη τους για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να μην αποτελέσει η πυρκαγιά την αιτία ή το πρόσχημα να χτυπηθούν τα δικαιώματά τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, και όχι μόνο, τους εργαζόμενους, να δείξουν με κάθε τρόπο ότι βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους της “Softex” σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, να αποδείξουν στην πράξη πόσο ισχυρό όπλο είναι η εργατική αλληλεγγύη».

Πηγή : www.rizospastis.gr

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.