Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα

 

3/8/2012

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, υποδέχθηκε σήμερα στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Βύρωνα, κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα, τη βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη.
Τη βουλευτή συνόδευαν οι Άκης Κατωπόδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Βύρωνα «Στάση Βύρωνα», Ελένη Βασιλοπούλου, δημοτική σύμβουλος Βύρωνα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ, και Ανδρέας Κοντογιώργος, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ.

Η επίσκεψη είχε ως σκοπό την ενημέρωση για τα θέματα του Υμηττού. Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ επισήμανε ότι ο Σύνδεσμος βρίσκεται αντιμέτωπος όπως η υπόλοιπη Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκληρές περικοπές «Στον Δήμο του Βύρωνα, η τακτική επιχορήγηση μειώθηκε εκ νέου κατά 28%. Παρόμοιες περικοπές αντιμετωπίζουμε και σε ό,τι αφορά τα κονδύλια για το περιβάλλον».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου δεν αναφέρθηκε μόνο σε οικονομικά αλλά και σε πρακτικά και θεσμικά ζητήματα: «Η πολιτεία επέβαλε πρόστιμο στο πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα με την αιτιολογία ότι είναι αυθαίρετο. Την ίδια ώρα, επιτρέπει τη λειτουργία βενζινάδικου μέσα στο δάσος στο στρατόπεδο Σακέτα. Εμείς ζητάμε τα στρατόπεδα να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ τάχθηκε υπέρ της απλοποίησης των διαδικασιών όσον αφορά τα έργα δασικής αναψυχής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημειώνοντας ότι «η προστασία του βουνού διασφαλίζεται καλύτερα όταν είναι επισκέψιμο».

ΦΩΤΟ – O Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, με τη βουλευτή Β’ Αθηνών Χαρά Καφαντάρη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ και εργαζομένους του Σ.Π.Α.Υ. (πατήστε για μεγέθυνση)

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413,
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.