Ύποπτες εκρήξεις και πυρκαγιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Μασαλία

 

15/7/2015

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στο πετροχημικό εργοστάσιο LyondellBassel στη νότια Γαλλία, έπειτα από δύο διαδοχικές εκρήξεις, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στη μονάδα στο Μπερ-λ’ Ετάν, κοντά στο αεροδρόμιο της Μασαλίας-Μαρινιάν. Επλήγησαν δύο δεξαμενές που απείχαν μεταξύ τους 500 μέτρα και περιείχαν χημικά προϊόντα.

Στο σημείο έσπευσαν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, δίνοντας επί ώρες μάχη με την φωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν μετρήσεις του αέρα και αξιολογούν αν υπάρχει δημόσιος κίνδυνος από τις αναθυμιάσεις, καθώς πυκνός μαύρος καπνός έχει σκεπάσει τις γύρω περιοχές.

“Η εσκεμμένη ενέργεια αποτελεί σοβαρή υπόθεση”, δήλωσε πηγή της έρευνας. “Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πιθανότητα αυτές οι δύο πυρκαγές σε δεξαμενές που απέχουν 500 μέτρα μεταξύ τους να είναι τυχαίες είναι μικρή. Οι αρχές της έρευνας δίνουν προτεραιότητα σε μία υπόθεση εσκεμμένης ενέργειας”.

Πηγή : www.real.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.