Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

 

21/8/2012

Συνελήφθησαν σήμερα, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης, ο Ι.Κ. 32 ετών, ημεδαπός, και ο Α.Ι. 21 ετών, αλλοδαπός, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 30/07/2012 και ώρα 19:50, στην περιοχή Χόνδρος Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης. Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν αύριο, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Τέτοιου είδους Δελτία τύπου διαβάζουμε πολύ συχνά πλέον από το Γραφείο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ποια είναι όμως η Δ.Α.Ε.Ε. και με τι ασχολείται ;

H Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ασχολείται με σοβαρά εγκλήματα εμπρησμού, ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα ως αυτόνομη Διεύθυνση και υπηρετούν σε αυτή στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με μεγάλη προϋπηρεσία στο Ανακριτικό έργο και προέρχονται από όλους τους σταθμούς και υπηρεσίες του.

Η ιστορία της Δ.Α.Ε.Ε. ξεκινά το 2000 όταν η ανάγκη του προανακριτικού έργου έγινε εντονότερη με την ανάληψη των δασών από το Πυροσβεστικό Σώμα (1998) και τα εγκλήματα εμπρησμού άρχισαν να εμφανίζονται σε όλη την επικράτεια. Κρίθηκε λοιπόν αναγκαία η σύσταση μια Διεύθυνσης για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών και την διερεύνηση των εγκλημάτων εμπρησμού σε όλη την επικράτεια.
Τα στελέχη της Δ.Α.Ε.Ε. είναι εκπαιδευμένα σε υψηλό βαθμό στο προανακριτικό έργο έχουν μετεκπαιδευτεί από την Δασική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Forest Service) και συνεργάζονται με την Ελληνική Αστυνομία καθώς και με όλες τις αρχές. Χρησιμοποιούν μοντέρνες μεθόδους για την διερεύνηση των εγκλημάτων εμπρησμού και η εκπαίδευση των στελεχών της δεν σταματά ποτέ.

Για τους πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. στο 199 και να κάνουν τις καταγγελίες τους ή να δίνουν πληροφορίες που μπορεί να αποβούν χρήσιμες για την διερεύνηση πυρκαγιών που πιθανώς να οφείλονται σε εμπρησμό.

Για το Fire.gr, Ρέτσιος Ιωάννης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.